Άσκηση στην προεμμηνόπαυση | Τι να επιλέξετε σύμφωνα με την ειδικό;

Ποια είναι η ιδανική άσκηση για γυναίκες που βρίσκονται στην προεμμηνόπαυση;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τη Λευκοθέα Καβρουλάκη, σύμβουλο ευεξίας και υγείας, MSc  "Μοριακή φυσιολογία της άσκησης" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (megagym.gr)

Το να επιλέξετε την προπόνηση που σας ταιριάζει σε κάθε φάση της ζωής σας είναι το 50% της επιτυχίας. Να έχετε, επίσης, στο μυαλό σας ότι η άσκηση που σας ταιριάζει και σε διασκεδάζει –γιατί κι αυτό είναι απαραίτητο– σήμερα μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνη που θα επιλέξετε αύριο. Aν, λοιπόν, βρίσκεστε στην προεμμηνόπαυση τι γυμναστική θα μπορούσατε να κάνετε;

Τι προπόνηση να κάνετε αν είστε στην προεμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι μια περίοδος που θα σας τρομάζει ή θα σας αγχώνει, ειδικά αν κάνετε τις σωστές κινήσεις λίγο πριν και κατά τη διάρκειά της. Και η άσκηση στην εμμηνόπαυση είναι μία από αυτές. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το Pilates είναι η ιδανική άσκηση για γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, καθώς έχει αποδειχθεί ότι δυναμώνει τα οστά και τους μυς. Παράλληλα, ανακουφίζει από τους πόνους στη μέση και στον αυχένα, ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη και αποκαθιστά χρόνιους τραυματισμούς. Επιπλέον, αν η συγκεκριμένη μέθοδος προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες του καθενός, βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος ενόψει μείωσης των οιστρογόνων.

Πηγή: Shape.gr