Υπνοθεραπεία | 5 απίθανα οφέλη για την υγεία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εναλλακτική ιατρική θεραπεία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η υπνοθεραπεία είναι μια ψυχολογική θεραπεία που χρησιμοποιεί την ύπνωση για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων υγείας, σύμφωνα με το Βασιλικό Κολλέγιο Ψυχιάτρων. Η ιδέα πίσω από την υπνοθεραπεία είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναπρογραμματίσει το ασυνείδητο ή πρωταρχικά μέρη του εγκεφάλου που λειτουργούν για την αποφυγή του πόνου και την αναζήτηση ευχαρίστησης.

Μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων υγείας, τα οποία δεν είναι μόνο ψυχικά, αλλά και σωματικά. Αυτή η συμπληρωματική θεραπευτική τεχνική χρησιμοποιεί μια υπνωτική, αυξημένη κατάσταση συγκέντρωσης με τη βοήθεια πιστοποιημένου υπνωτιστή ή υπνοθεραπευτή για να κάνεις υγιείς αλλαγές στις σκέψεις και τις συμπεριφορές σου.

Οδηγεί, λοιπόν, σε μια κατάσταση χαλάρωσης και, ταυτόχρονα επίγνωσης, που μπορεί να σου επιτρέψει να γίνεις πιο δεκτικός σε νέες ιδέες. Ενώ βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, ο υπνοθεραπευτής περιγράφει συναισθήματα, σκέψεις και εικόνες - τη γλώσσα του υποσυνείδητου - που απηχούν τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην ζωή και την υγεία σου. Αυτή η εναλλακτική προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τη θεραπεία πολλών παθήσεων υγείας, από το άγχος και τον πόνο μέχρι τον ύπνο και τη διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr