Μετά τα 50 | Η άσκηση-κλειδί για καλή σωματική και ψυχική υγεία

Το tai chi ξεκίνησε από την Κίνα ως πολεμική Τέχνη, σήμερα όμως θεωρείται μια ήπια μέθοδος άσκησης με θεραπευτικά αποτελέσματα για το σώμα και την ψυχή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Tai Chi έχει αρχίσει να διαδίδεται και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια αποκτώντας πολλούς οπαδούς. Πρόκειται για μια ήπια μέθοδο άσκησης που προτιμούν όσοι συνήθως αγαπούν τη yoga και το pilates. Έχουν γίνει δε μελέτες για την ευεργετική του δράση στον οργανισμό, ιδίως μάλιστα για ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με ορισμένες παθήσεις. Βέβαια, ο καλύτερος σύμβουλoς παραμένει ο προσωπικός σου γιατρός που μπορεί να σε ενημερώσει αν είναι ένα κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης για εσάς.

Ας δούμε λοιπόν μαζί βασικές πληροφορίες για το Tai Chi και το πώς μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας μας σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα υγείας, National Center for Complemetary and Intergrative Health.

Τι είναι ακριβώς το Tai Chi;

Το Tai Chi είναι ένας τρόπος εξάσκησης που περιλαμβάνει μια σειρά από αργές ήπιες κινήσεις και σωματικές στάσεις, σε συνδυασμό με διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής. Το Tai Chi έχει τις ρίζες του στην Κίνα (θα έχεις δει σκηνές και εικόνες από κατοίκους της χώρας να αθλούνται το πρωί) και ξεκίνησε ως αρχαία πολεμική τέχνη. Με την πάροδο των χρόνων, έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην προαγωγή της υγείας και την αποκατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr