"Δεν ήταν έτσι η Diana" | Ο προσωπικός μπάτλερ της πριγκίπισσας είναι εξαγριωμένος με την απεικόνισή της στο "The Crown"

Ο Paul Burrell ήταν 10 χρόνια στην υπηρεσία της πριγκίπισσας Diana και αδυνατεί να βρει οποιοδήποτε αληθές στοιχείο στη σειρά για εκείνη.

Η νέα σεζόν του "The Crown" προκάλεσε την αντίδραση του κοινού που δεν πείστηκε από τα πολυαναμενόμενα 10 νέα επεισόδια που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα του Netflix. Με το μέρος του κοινού τάχθηκε και ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Diana, Paul Burrell, ο οποίος απογοητεύτηκε από το πώς η σειρά προσπάθησε να απεικονίσει την αγαπημένη royal. Κατά τη γνώμη του, σχεδόν όλα τα επεισόδια περιελάμβαναν ανακρίβειες, υπογραμμίζοντας πως η πριγκίπισσα του λαού δεν είχε καμία σχέση με τον χαρακτήρα που η σειρά παρουσίαζε. 

Ειδικότερα, ο Burrell εμφανίστηκε στην εκπομπή GBNews όπου δήλωσε πως έχοντας υπάρξει για 11 χρόνια στην υπηρεσία της βασίλισσας Ελισάβετ και 10 χρόνια κοντά στη Diana, δυσκολεύτηκε να βρει κάτι αληθές στη σειρά. "Αλλάζει την αντίληψη του κόσμου για τη βασιλική οικογένεια και την πριγκίπισσα κυρίως", είπε χαρακτηριστικά για τη νέα σεζόν. Μάλιστα, ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας προχώρησε, απορρίπτοντας περιστατικά που παρουσιάστηκαν στη σειρά. 

Πιο αναλυτικά, ο Burrell αναφέρθηκε στη σκηνή που η πριγκίπισσα Diana ψήφισε στο poll που έγινε μέσω τηλεφώνου σχετικά με την κατάλυση της μοναρχίας. "Αυτό δεν έγινε. Γιατί μία γυναίκα που λάτρευε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και ήταν περήφανη που οι γιοι της ανήκαν επίσης στη βασιλική οικογένεια και που ο William θα γινόταν βασιλιάς, να θέλει να καταργηθεί ο θεσμός αυτός; Δεν βγάζει νόημα. Αυτό δεν ήταν αλήθεια. Δεν ήταν αυτό που στην πραγματικότητα ήταν η Diana", σημείωσε ο Burrell. 

Παράλληλα, ένιωσε περίεργα όταν στη σειρά δεν αναφέρθηκε ούτε ένα μικρό δείγμα του φιλανθρωπικού έργου της πριγκίπισσας, όπως την καμπάνια για τις νάρκες, το AIDS, τους άστεγους ανθρώπους, παρά προτίμησαν να την παρουσιάσουν ως μία απομονωμένη, μοναχική γυναίκα που γκρινιάζει συνεχώς για τη ζωή της. Όσο η σκηνή που εξαγρίωσε τον Burrell ήταν όταν η Diana είχε βρεθεί στο νοσοκομείο για να στηρίξει τη φίλη της και υποτίθεται πως αντί να τη συμπονά, της μιλούσε ακατάπαυστα για το πόσο ωραίος είναι ο γιατρός Hasnat Khan. 

Από την άλλη, ο πρώην εργαζόμενος του Παλατιού σχολίασε και την απεικόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ, διαφωνώντας για τον ψυχρό χαρακτήρα που της αποδίδουν. "Ήμουν 11 χρόνια στο πλευρό της βασίλισσας, η οποία ήταν ζεστή, τρυφερή, ευγενική που ενδιαφερόταν για τα θέματα της οικογένειάς της. Και ενδιαφερόταν για όλους τους υπηρέτες", εξήγησε. Όσο για τη σχέση των δύο γυναικών, σε καμία περίπτωση η Diana δεν φοβόταν την πεθερά της. Μάλιστα, ο Burrell αποκάλυψε πως σε ένα γράμμα της, η Diana τού είχε εκμυστηρευτεί πως : "καταλαβαίνω τι συμβαίνει στο κεφάλι της βασίλισσας και ήθελα να δώσω μια αγκαλιά στη μαμά μου. Θέλω να είμαι εδώ για εκείνη, θέλω να την υποστηρίξω". 

Διαβάστε Επίσης