Πριγκίπισσα Diana | Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της

Πώς μεταμορφώθηκε από ντροπαλή πριγκίπισσα σε παγκόσμιο icon μέσα από το βλέμμα του αγαπημένου της φωτογράφου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο φωτογράφος Anwar Hussein ακολουθούσε τη Diana σε κάθε της βήμα, σε κάθε επίσημη εμφάνιση αλλά και στις περιοδείες που έκανε από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι και τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας ‘Princess Diana: Accredited Access’ που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, ο φωτογράφος είχε μιλήσει για μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Diana που δείχνουν μέσα σε λίγα κλικ πώς από ντροπαλή πριγκίπισσα μεταμορφώθηκε σε παγκόσμιο icon δύναμης, αυτοπεποίθησης, προόδου και απίστευτου στιλ.

Η εγκυμονούσα Diana

Πριγκίπισσα Diana | Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της

Η φωτογραφία της Diana το 1982 ενώ είναι έγκυος στον πρίγκιπα William και παρακολουθεί ένα αγώνα polo ήταν η αρχή. Όπως λέει ο Anwar "ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τη σύγχρονη βασιλική οικογένεια".

Η Diana στην Αυστραλία το 1983

Πριγκίπισσα Diana

Το 1983 η Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν κάνει την πρώτη τους περιοδεία μαζί στην Αυστραλία. "Είχε έναν έξυπνο τρόπο να δείχνει τη διάθεσή της είτε ήταν χαρούμενη είτε όχι" λέει ο φωτογράφος που την απαθανάτισε λίγα μετά την αποχώρηση του Καρόλου από επίσκεψη που είχαν κάνει μαζί.

Η Diana το 1989

Πριγκίπισσα Diana

"Η Diana ξεδίπλωσε την ιστορία της μπροστά μας", λέει ο Anwar εξηγώντας ότι "μπορούσες να τη δεις να γίνεται από ντροπαλή Di με το βλέμμα προς τα κάτω σε μια πολύ δυνατή γυναίκα που έπρεπε να είναι. Ήθελε να αποδείξει ότι είναι θαρραλέα αρκετά για να κάνει αυτό που ήθελε".

Η Diana στις Πυραμίδες

Πριγκίπισσα Diana

"Την μέρα πριν η Diana επισκεφτεί τις Πυραμίδες το 1992 μας είχε καλέσει για ποτά. Και μου είπε ‘Όταν οι άνθρωποι μου ζητούν να σταθώ μπροστά σε μέρη όπως οι Πυραμίδες, νιώθω περίεργα, ειδικά όταν είμαι μόνη μου’. Εγώ της είπα ‘θα μπορούσατε άνετα να υποδύεστε ότι είστε ένα από τα καλύτερα μοντέλα στον κόσμο’ κι εκείνη απάντησε ‘δεν μου αρέσει να ποζάρει. Αλλά θα το κάνω πολύ γρήγορα και αμέσως για να πάρεις τη λήψη. Αλλά δεν θα σου πω πότε’" είπε ο Anwar προσθέτοντας πως "ήμουν συγκεντρωμένος και εάν μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ποζάρει με παιχνιδιάρικο τρόπο για μόλις ένα δευτερόλπετο. Για αυτό συνέβη. Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ότι είναι στη στιγμή. Ήταν σαν μια μπαλαρίνα με το πόδι της ψηλά. Κάποια άλλη στιγμή μου είπε ‘Την πήρες έτσι; Είχα ένστικτο".

Η Diana στο Λονδίνο

Πριγκίπισσα Diana

Ο Anwar είχε συζητήσει μαζί της για τους παπαράτσι που την κυνηγούσαν για μια φωτογραφία της. "Κάποια στιγμή της είχα πει ότι δεν ήθελα να είμαι παπαράτσι, αλλά κάποιες στιγμές υπήρχε μια είδηση που έπρεπε να καλύψω. Είναι μέρος της καταγραφής της ιστορίας" είπε για την φωτoγραφία που πήρε το 1995 έξω από το Chelsea Harbour Club του Λονδίνου. "Καταλαβαίνω ότι κάνεις τη δουλειά σου" του είχε πει και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία χαμογελάει ενώ κοιτάει μπροστά.

Η φωτογραφία με τον Luciano Pavarotti και το wet hair look

Πριγκίπισσα Diana

Το 1991 o Luciano Pavarotti έδωσε μια φιλανθρωπική συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου. "Έβρεχε και ήταν μια συναυλία σε ανοιχτό χώρο και όλοι είχαν ομπρέλες. Ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν και ήταν δύσκολο και για τον Pavarotti να δει το κοινό και να συνδεθεί μαζί τους. Οι διοργανωτές είπαν σε όλους να κλείσουν τις ομπρέλες τους για να απολαύσουν το show. Η Diana ήταν η πρώτη που το έκανε και μετά όλοι ακολούθησαν. Και φυσικά βράχηκε πολύ. Μετά αφιέρωσε μια άρια σε εκείνη. Όταν τέλειωσε η συναυλία έτρεξε μέσα κι έβγαλα αυτή τη φωτογραφία" είπε ο Anwar προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Diana τον ρώτησε αν του αρέσει το νέο της χτένισμα. "Είχε πολλή αυτοπεποίθηση σε αυτή τη φάση. Έπαιζε λίγο με τις κάμερες. Ήξερε τι να κάνει και τι να φορέσει" θυμάται ο φωτογράφος.

Διαβάστε Επίσης