Ο πόνος της βασίλισσας Ελισάβετ σε περίπτωση που ο πρίγκιπας Harry χάσει την τελευταία μεγάλη γιορτή της

Οι σχέσεις ανάμεσα στη μοναρχή και τον εγγονό της έχουν ψυχρανθεί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η απόφαση του πρίγκιπα Harry να μην επιστρέψει στην Αγγλία για το μνημόσυνο του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, εξαιτίας της διαμάχης του με την κυβέρνηση για την αστυνομική προστασία που δεν του παρέχεται όταν βρίσκεται στη γενέτειρά του, ήταν ένα πλήγμα για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο μεγάλος της φόβος και στενοχώρια είναι ο πρίγκιπας Harry να μην εμφανιστεί στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, που η ίδια θεωρεί πως θα είναι η τελευταία μεγάλη γιορτή, στην οποία θα είναι παρούσα. 

Επιπλέον, με αφορμή την ανακοίνωση πως ο πρίγκιπας Harry θα ταξιδέψει μέσα στον Απρίλιο για τις ανάγκες των Invictus Games στην Ολλανδία, ο δούκας του Sussex δέχθηκε αρνητική κριτική, με το σκεπτικό ότι θα βρεθεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα τόσο κοντά στη γενέτειρά του, την οποία και δεν θα επισκεφθεί. 

Σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ του πρίγκιπα Καρόλου, Harold Grant, αν ο δούκας του Sussex επιλέξει να μην ταξιδέψει με την οικογένειά του στην Αγγλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, θα είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός, αφού ήταν παρών στους προηγούμενους εορτασμούς για το Χρυσό και Διαμαντένιο Ιωβηλαίο. "Οι οικογένειες έχουν διαφωνίες και τσακωμούς, όλοι το έχουμε πάθει, όμως σε αυτά τα μεγάλα γεγονότα θέλεις να είσαι εκεί για να δηλώσεις την υποστήριξή σου, αν μπορείς να βρεθείς εκεί", δήλωσε ο Grant.

βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Harry

Από την άλλη, ο βασιλικός βιογράφος Tom Bower θεωρεί πως ο πρίγκιπας Harry ίσως χάσει τη μεγάλη γιορτή της γιαγιάς του, γιατί δεν θα θέλει να δει από κοντά την οικογένειά του, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του. "Νομίζω πως ο Harry δεν θα επιστρέψει επειδή ξέρει πως δεν θα μπορεί να αντικρίσει την οικογένειά του και να είναι ευχάριστος μαζί τους, γνωρίζοντας τι έχει γράψει για εκείνους σε αυτό το βιβλίο", σημείωσε ο Bower, προσθέτοντας πως "αυτό το βιβλίο θα έχει πολλά 'θύματα' και θα προκαλέσει πολύ πόνο". 

Διαβάστε Επίσης