Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την ανακοίνωση του αρραβώνα τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά την πρόταση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σαν ένα σύγχρονο παραμύθι κύλησε η ιστορία αγάπης της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, οι οποίοι έμειναν παντρεμένοι για τουλάχιστον 70 χρόνια. Η 13χρονη τότε νεαρή πριγκίπισσα με το που αντίκρισε τον πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, Φίλιππο, ήξερε πως εκείνος θα ήταν ο σύντροφος ζωής της. Ωστόσο, πέρασαν τουλάχιστον 7 χρόνια μέχρι ο δούκας του Εδιμβούργου να περάσει στην πρόταση γάμου και ένας ακόμα για να το ανακοινώσουν στον λαό. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αναγκάστηκε να περιμένει τουλάχιστον έναν χρόνο για να κάνει την επίσημη ανακοίνωση, με τον πατέρα της Ελισάβετ, βασιλιά Γεώργιο να έχει τις επιφυλάξεις του. Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Φίλιππος έκανε κρυφά πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Ελισάβετ το 1946, όταν ήταν 20 ετών. Η ίδια φυσικά δεν πήρε πολύ χρόνο να το σκεφτεί και του απάντησε αμέσως ναι. 

Ο λόγος, όμως, που ο βασιλιάς Γεώργιος συμβούλευσε το ζευγάρι να περιμένουν ήταν ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ να έχει κλείσει το 21ο έτος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το γεγονός πως η μέλλουσα βασίλισσα ήταν μόλις 20 ετών θα δημιουργούσε αντιδράσεις. Από την άλλη, το ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε παραβεί το πρωτόκολλο, χωρίς να ζητήσει την ευχή του βασιλιά, δεν θα ήταν κάτι που ο λαός θα έβλεπε θετικά. 

ελισαβετ - φίλιππος

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ακολούθησαν την εντολή του βασιλιά Γεωργίου και περίμεναν μέχρι τον Ιούλιο του 1947, 3 μήνες μετά τα 21α γενέθλια της Ελισάβετ για να επιβεβαιώσουν δημόσια τα ευχάριστα. Όπως είθισται μέχρι σήμερα, το ζευγάρι κανόνισε μία φωτογράφιση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ παρουσίασε το 3 καρατίων διαμαντένιο δαχτυλίδι της, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Φίλιππος. 

ελισαβετ - φίλιππος

Ο γάμος δεν άργησε πολύ να γίνει, δεδομένης της αναμονής που έπρεπε να υπομείνουν, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να παντρευτεί ενώπιον 2000 καλεσμένων και με μία πρωινή δεξίωση που ακολούθησε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. 

Διαβάστε Επίσης