Βασιλική Οικογένεια | Οι παραδόσεις και τα έθιμα που ακολουθεί το Πάσχα

Πώς περνάνε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας τις ημέρες του Πάσχα;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας ακολουθεί πιστά τις παραδόσεις κάθε Πάσχα ενώ και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συνηθίζουν να συμμετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Μεγάλη Πέμπτη

Κάθε χρόνο η βασίλισσα παραβρίσκεται στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην εκκλησία St.George στο κάστρο του Windsor . Στη 'Royal Maudy' σύμφωνα με την παράδοση, η βασίλισσα μοιράζει ξεχωριστά νομίσματα σε πολίτες αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στις κοινότητές τους και στην εκκλησία. Η παράδοση αυτή υπάρχει στην Αγγλία από το 600 μ.Χ. και η Ελισάβετ είχε πρώτη την ιδέα να αναδείξει το έθιμο σε εθνικό επίπεδο από τότε που ανέβηκε στον θρόνο το 1952. Φέτος, η βασίλισσα παραχώρησε τη θέση της στην εκδήλωση στον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο και στην σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ.

Κυριακή του Πάσχα

Ανήμερα το Πάσχα η βασιλική οικογένεια- ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge, ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Ευγενία- παρακολουθούν μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ τη λειτουργία στο St.George Chapel ενώ τα πλήθη τους περιμένουν για να τους δώσουν λουλούδια και δώρα. Μετά την εκκλησία η οικογένεια πηγαίνει στο κάστρο του Windsor για το πασχαλινό τραπέζι.

Φέτος, η βασίλισσα ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην λειτουργία και θα είναι η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που δεν θα πάει στην εκκλησία το Πάσχα. Η τελευταία φορά ήταν το 1970 όταν βρισκόταν σε περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Τα έθιμα για τα παιδιά

Βασιλική Οικογένεια | Οι παραδόσεις και τα έθιμα που ακολουθεί το Πάσχα

Το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ ότι τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας παίζουν το παιχνίδια με τα κρυμμένα πασχαλινά αυγουλάκια στον κήπο του κάστρου, όμως η βασίλισσα δίνει σοκολατένιες λιχουδιές στα εγγόνια της και τα δισέγγονά της. Όπως είχε πει η Kate Middleton σε συνένετυξή της το 2016, η Ελισάβετ "πάντα αφήνει μικρά δωράκια ή κάτι στο δωμάτιό τους όταν πηγαίνουμε εκεί”.

Διαβάστε Επίσης