Πρίγκιπας Harry | Η πρωτοφανής απόφαση του δικαστήριου που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη βρετανική κυβέρνηση

Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρίγκιπας Harry έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφαση για τη μη παροχή ασφάλειας από την αστυνομία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αφού ο πρίγκιπας Harry αποφάσισε να "πολεμήσει" για το δικαίωμά του στην ασφάλεια για τον ίδιο και την οικογένειά του, όταν βρίσκονται στη γενέτειρά του, την Αγγλία, το δικαστήριο έκρινε πως έχει την άδεια να αμφισβητήσει το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, όταν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποχώρησαν από το Παλάτι και αποσύρθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, αυτόματα έχασαν το δικαίωμα στην ασφάλειά τους από την αστυνομία της Αγγλίας. Αυτός ήταν ο λόγος που για αρκετό καιρό οι Sussexes δεν είχαν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τη στιγμή που δεν υπήρχε η απαραίτητη προστασία για την ασφάλειά τους.

Έτσι, ο δούκας του Sussex αποφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, προσφεύγοντας προς το δικαστήριο, με την ελπίδα να αλλάξει την απόφαση. Και πράγματι ο πρίγκιπας Harry βρίσκεται πιο κοντά προς τη δικαίωσή του, αφού την περασμένη Παρασκευή, ο δικαστής Jonathan Swift τού έδωσε την άδεια να υποβάλει αίτηση για δικαστική επανεξέταση. 

Στην ουσία αυτό σημαίνει πως η διαδικασία θα προχωρήσει σε πλήρη ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο ανάμεσα στον πρίγκιπα Harry και τη βρετανική κυβέρνηση, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη εποχή. 

Εκείνο που η νομική ομάδα του πρίγκιπα Harry υποστήριξε είναι πως ο ίδιος και η οικογένειά του δεν νιώθουν ασφαλείς να βρίσκονται στην Αγγλία, από τη στιγμή που η ασφάλειά τους από την Αμερική δεν έχει δικαιοδοσία στην Αγγλία, ούτε πρόσβαση στα στοιχεία της αστυνομίας.

Μάλιστα, αφού είχε απορριφθεί το αίτημά του για προστασία από την αστυνομία, ο ίδιος στη συνέχεια είχε ζητήσει να τον υποστηρίξει η Scotland Yard, δεσμευόμενος πως θα πλήρωνε το κόστος. Ωστόσο, ούτε αυτή η προσπάθειά του ευοδώθηκε, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Προς το παρόν, η βρετανική κυβέρνηση έχει 56 ημέρες για να προσκομίσει τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, ενώ αναμένεται να καθοριστεί η ημερομηνία της ακρόασης. 

Διαβάστε Επίσης