Πρίγκιπας William | Τι συνέβη και διατηρεί τυπικές σχέσεις με τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία

Ποιο είναι το status της σχέσης του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας με τις άλλοτε αγαπημένες ξαδέρφες του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William πάντα είχε μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του για τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, αφού τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν τη χαρά να μεγαλώσουν μαζί. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό φήμες θέλουν τον μελλοντικό βασιλιά και τις κόρες του πρίγκιπα Andrew να έχουν απομακρυνθεί. 

Διαβάστε Επίσης

Η οικογένεια επανενώθηκε μετά από καιρό με αφορμή τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως ενώ όλοι ήταν εκεί, στο μπαλκόνι εμφανίστηκαν μόνο τα εργαζόμενα βασιλικά μέλη. Αυτό σήμαινε πως οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία δεν είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν με τη γιαγιά τους, παρά μόνο ο πρίγκιπας William είχε το προνόμιο αυτό. Σύμφωνα με τον βασιλικό αναλυτή, Neil Sean, οι πριγκίπισσες της Υόρκης προσπαθούν μετά βίας να διατηρήσουν μία τυπική σχέση με τον ξάδερφό τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφασίστηκε ότι ο πατέρας τους, πρίγκιπας Andrew, θα  αποσυρόταν από τα βασιλικά του καθήκοντα και τους στρατιωτικούς του ρόλους. "Υπάρχει μία μεγάλη ιστορία στη βασιλική οικογένεια που έχει παραμείνει εκτός του ραντάρ και έχει να κάνει με τον πρίγκιπα William, τη δούκισσα του Cambridge και τον πρίγκιπα Κάρολο", ανέφερε ο Sean. "Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη δυσκολεύονται να κρατήσουν φιλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα William, την Catherine και τον Κάρολο. Προκύπτει από την συμφωνία που πραγματοποιήθηκε από τον William, τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο να αφαιρέσουν από τον πρίγκιπα Andrew τα βασιλικά του καθήκοντα ύστερα από τον εξευτελισμό τα τελευταία χρόνια", πρόσθεσε.

Για όποιον δεν θυμάται, η βασιλική οικογένεια αποφάσισε ο πρίγκιπας Andrew να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του και τη δημόσια ζωή, ύστερα από τη σύνδεση του ονόματός του με τον Jeffrey Epstein. Πριν από λίγο καιρό, είχε κυκλοφορήσει πως ο πρίγκιπας Andrew ήταν θυμωμένος με τον Κάρολο και τον William, αφού τον απέκλεισαν από το να εμφανιστεί σε μία επίσημη εκδήλωση.

Κατά την άποψη του Sean, λοιπόν, ενώ η απόφαση των Cambridges είχε να κάνει με το καλό της μοναρχίας, εν τέλει δημιούργησε πρόβλημα στη σχέση τους με την οικογένεια των York. "Ο πρίγκιπας William και ο Κάρολος το κάνουν για το καλό της μοναρχίας. Διαβάζουν τη διάθεση του λαού, που λέει πως ο Andrew πρέπει να αποσυρθεί για πάντα από τη δημόσια ζωή. Όμως ο Andrew θέλει να επιστρέψει, το οποίο πιστεύει πως μπορεί να κατορθώσει μέσω των φιλανθρωπιών των παιδιών του", αναφέρει ο αναλυτής.

Οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη είναι πολύ αγαπητές στο κοινό, ωστόσο δεν αποτελούν εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι κόρες του Andrew έχουν ψυχρανθεί με τον ξάδερφό τους και τον θείο τους, οι οποίοι σκοπεύουν να μειώσουν τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας. "Ο πρίγκιπας Κάρολος ήθελε για καιρό να μειώσει τη μοναρχία για να γλιτώσει έξοδα και να κάνει τα μέλη να αξίζουν τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος", εξηγεί ο Sean. Επομένως, αν οι εγγονές της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν βλέψεις για μία καλύτερη θέση στη βασιλική οικογένεια, ίσως αυτό να μη γίνει και πότε χάρη στα σχέδια του μέλλοντα βασιλιά της Αγγλίας.

Διαβάστε Επίσης