Barack & Michelle Obama | Αποκαλύφθηκαν τα επίσημα πορτρέτα τους στον Λευκό Οίκο

Το ζευγάρι επέστρεψε στην πρώην προεδρική κατοικία τους με αφορμή την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη σε εκείνους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πέντε χρόνια μετά την προεδρία του Barack Obama, ο πρώην πλανητάρχης και η σύζυγος του, Michelle Obama, επέστρεψαν στην πρώην κατοικία τους, ύστερα από πρόσκληση του Joe και της Jill Biden για τα αποκαλυπτήρια των επίσημων πορτρέτων τους.

Πιο αναλυτικά, το White House Historical Association αποκάλυψε τους πίνακες των καλλιτεχνών Robert McCurdy και Sharon Sprung, που απεικόνιζαν το πρώην προεδρικό ζεύγος, των οποίων τα έργα θα παραμείνουν στον Λευκό Οίκο. 

"Αυτό που αγαπώ στα έργα του Robert είναι ότι ζωγραφίζει ανθρώπους ακριβώς όπως είναι", δήλωσε ο Obama, αστειευόμενος πως ο καλλιτέχνης δεν έκρυψε ούτε μία από τις λευκές του τρίχες, ούτε έκανε μικρότερα τα αυτιά του, παρά το αίτημά του. Από την άλλη, ο πίνακας της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ την απεικόνιζε να κάθεται σε έναν καναπέ στην Κόκκινη Αίθουσα, φορώντας ένα γαλάζιο φόρεμα, ο οποίος βασιζόταν σε μία σειρά φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί στον Λευκό Οίκο. 

Barack & Michelle Obama | Αποκαλύφθηκαν τα επίσημα πορτρέτα τους στον Λευκό Οίκο

"Θέλω να ευχαριστήσω τη Sharon Sprung που απαθανάτισε ό,τι αγαπώ για τη Michelle. Τη χάρη της, την εξυπνάδα της και το γεγονός ότι είναι ωραία", δήλωσε για τον πίνακα της συζύγου του ο Barack Obama. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδοσιακά τα πορτρέτα των προέδρων καταλήγουν στον χώρο υποδοχής, χωρίς να σημαίνει πως είναι απαράβατος κανόνας. Παράλληλα, συνήθως τα πορτρέτα των Πρώτων Κυριών τοποθετούνται στον όροφο από κάτω. Ωστόσο, τα πορτρέτα των Obama θα έχουν ένα συγκεκριμένο "σπίτι" κάπου μέσα στον Λευκό Οίκο. 

Διαβάστε Επίσης