Revenge Dress| Η ηθοποιός Elizabeth Debicki εξηγεί πόσο κομβικής σημασίας ήταν το φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana στο The Crown

Η ηθοποιός που υποδύεται την Νταϊάνα στον νέο κύκλο του The Crown μιλά για το iconic φόρεμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Revenge Dress της Πριγκίπισσας Diana επιστρέφει στις 9 Νοεμβρίου στους δέκτες του Netflix μέσα από τη δημοφιλή σειρά The Crown. Ο νέος κύκλος της σειράς αναμένεται να ταράξει τα ύδατα -και μάλιστα σε μια δύσκολη ακόμα περίοδο για το παλάτι και τη βασιλική οικογένεια- καθώς θα αναφέρεται στον χωρισμό του Καρόλου με την Νταϊάνα, αλλά και στο τραγικό τέλος της.

Η αυστραλή ηθοποιός Elizabeth Debicki που υποδύεται στον νέο κύκλο την Diana μίλησε για έναν άλλο, εναλλακτικό πρωταγωνιστή: το revenge dress, όπως έμεινε γνωστό το φόρεμα της ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριας Christina Stambolian. Ένα κομψό μίντι μαύρο φόρεμα που άφηνε τους ώμους, αλλά και τα καλλίγραμμα πόδια της Πριγκίπισσας Diana να φανούν. 

Revenge Dress| Η ηθοποιός Elizabeth Debicki εξηγεί πόσο κομβικής σημασίας ήταν το φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana στο The Crown

Το φόρεμα έμεινε στην ιστορία καθώς η Diana επέλεξε μία συγκεκριμένη στιγμή να το φορέσει: στις 29 Ιουνίου του 1994, όταν είχε μεταδοθεί ντοκιμαντέρ από το Itv στο οποίο ο Κάρολος, εμμέσως πλην σαφώς, αποδεχόταν πως δεν είχε μείνει πιστός "όταν άρχισε να διαλύεται ο γάμος του". Την ίδια ημέρα, κι αφού υπολογίζεται πως 13 εκ. τηλεθεατές παρακολούθησαν τη δήλωση του, εκείνη έπρεπε να εμφανιστεί σε γκαλά. Και εμφανίστηκε με αυτό το φόρεμα, που έσπασε κάθε κανόνα βασιλικών εμφανίσεων. 

"Η Diana ήθελε να κάνει θραύση. Κι έκανε" εξηγεί η πρώην στυλίστρια της Λέιντι Ντι, Άννα Χάρβεϊ στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 "Princess Diana's Dresses: The Auction". 

Τώρα η πρωταγωνίστρια Elizabeth Debicki σε συνέντευξή της στο Entertainment Weekly δήλωσε για το revenge dress:

"Κινητοποίησε κάτι μέσα μου, ερμηνευτικά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω επακριβώς. Είναι πραγματικά απίστευτο πώς ένα φόρεμα αντανακλά μια στιγμή στην ιστορία ή το γεγονός πως η ζωή ενός ανθρώπου αντιπροσωπεύει τόσα πολλά και γίνεται εμβληματική. Έτσι, εκείνη η ημέρα των γυρισμάτων ήταν πολύ σημαντική για εμένα".

Και συνέχισε λέγοντας: "Με συνάρπασε πόσο μαγεμένοι είναι οι άνθρωποι με το συγκεκριμένο φόρεμα. Όταν έγινε γνωστό πως πήρα το ρόλο, έλαβα πολλά μηνύματα με συγχαρητήρια, αλλά και πάρα πολλά για το revenge dress. "Θα το φορέσεις;" με ρωτούσαν,"'Ω θεε μου, φόρεσε το revenge dress", μου έγραφαν. 

Μάλιστα, το φόρεμα λέγεται πως "καθόταν" στην ντουλάπα της Πριγκίπισσας για τρία χρόνια, πριν έρθει η μεγάλη στιγμή του. Αντ' αυτού εκείνη την ημέρα η Diana επρόκειτο να φορέσει μια δημιουργία του Valentino.

Με το φόρεμα αυτό η Diana δήλωνε σε όλους ποια ήταν: μια γυναίκα που δεν ήταν διατεθειμένη να λυγίσει, μια καλλονή που παρά τον πόνο και την ντροπή θα συνέχιζε τη ζωή της.

Μην απορήσετε αν δούμε το φόρεμα να κυκλοφορεί και πάλι, και να ζει μια δεύτερη ζωή σαν το Running Up that Hill της Kate Bush.