Παλάτι εναντίον Elon Musk | Η μήνυση στο Twitter και η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

Γιατί το Crown Estate κινήθηκε κατά της διάσημης πλατφόρμας;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η εταιρεία Crown Estate που διαχειρίζεται το μεγάλο portfolio με ακίνητα και εκτάσεις που ανήκουν στον μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά δεν αποτελούν ιδιωτική περιουσία του εκάστοτε βασιλιά έκανε μήνυση στο Twitter, εξαιτίας απλήρωτων ενοικίων στα γραφεία που απασχολεί στο Λονδίνο. 

Ειδικότερα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τις ιδιοκτησίες του βασιλιά Καρόλου που φτάνουν τα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να διευθετηθεί το χρέος. Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, η αμερικανική εταιρεία την οποία αγόρασε τον Οκτώβριο ο Elon Musk για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει υπογράψει συμφωνία για ενοικίαση του 3ου ορόφου των γραφείων στο Λονδίνο για 2,6 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, ωστόσο η αδυναμία της πληρωμής αφορά τον πρώτο όροφο του ίδιου κτιρίου. 

Παράλληλα, φημολογείται πως το Twitter μηνύθηκε επίσης από τον διαχειριστή του κτιρίου στα γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο γιατί δεν έχει καταβληθεί το ενοίκιο του Ιανουαρίου. Από την άλλη, η εταιρεία ειδοποίησε την 11η Ιανουαρίου τους εργαζομένους των γραφείων στη Σιγκαπούρη να εκκενώσουν τους χώρους.

Από την εξαγορά του Twitter από τον Musk, η πλατφόρμα έχει βιώσει μεγάλη πτώση στη δημοτικότητά της, ειδικότερα ύστερα από την απόφαση του νέου ιδιοκτήτη να απολύσει τους μισούς από τους 3500 εργαζομένους της για να μειώσει τα έξοδα. Αυτό οδήγησε πολλές εταιρείες που χρηματοδοτούσαν την πλατφόρμα να κάνουν πίσω με τις διαφημίσεις, με αποτέλεσμα ο Musk να χάσει μεγάλο μέρος των εσόδων. 

Διαβάστε Επίσης