Πρίγκιπας Harry | Έχασε τη δικαστική διαμάχη που προσπάθησε πολύ να κερδίσει

Το "όχι" των δικαστικών αρχών στο αίτημα του πρίγκιπα Harry.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγες ημέρες μετά την καταδίωξη του από τους παπαράτσι στη Νέα Υόρκη ο πρίγκιπας Harry βιώνει άλλη μία εξέλιξη, η οποία αναμένεται να αλλάξει την καθημερινότητα του. 

Βασικό αίτημα του δούκα του Sussex ήταν να μπορεί να πληρώνει ο ίδιος την αστυνομική του προστασία κάθε φορά που επισκέπτεται τη Μεγάλη Βρετανία. Στο πρώτο στάδιο της δικαστικής διαμάχης το αίτημα του να αναλάβει ο ίδιος το κόστος της αστυνομικής προστασίας απορρίφθηκε με τον πρίγκιπα Harry να κάνει έφεση και την υπόθεση να εξετάζεται ξανά εντός της δικαστικής αιθούσης τις προηγούμενες ημέρες. Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε ο ίδιος και οι νομικοί του εκπρόσωποι. 

Ο πρίγκιπας Harry έχασε τη νομική προσπάθεια να πληρώνει ο ίδιος για την αστυνομική του προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έλαβε απόφαση στην υπόθεση του Harry κατά της βρετανικής κυβέρνησης την Τρίτη, μετά από μια πρώτη ακρόαση την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση ήρθε αφού οι επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επέμειναν στο δικαστήριο ότι οι αστυνομικοί τους δεν είναι "όπλα επί πληρωμή” για τους πλούσιους και διάσημους, καθώς και ότι αν κάτι τέτοιο επιτρεπόταν θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο, στο οποίο κάθε απλός πολίτης θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει προστασία για τις εμφανίσεις του, γεγονός ασυνήθιστο και μη εφικτό. 

Αποτελεί το ήμισυ της αγωγής του δούκα του Sussex κατά του υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την αφαίρεση της αστυνομικής προστασίας του που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, η οποία συνέβη όταν ο Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle αποχώρησαν από τον ενεργό βασιλικό τους ρόλο τον Ιανουάριο του 2020.

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex μετακόμισαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Καλιφόρνια με τον γιο τους πρίγκιπα Archie λίγο αργότερα και έφεραν στον κόσμο αυτό την κόρη τους πριγκίπισσα Lilibet, τον Ιούνιο του 2021.

Διαβάστε Επίσης