Τα σταφύλια της οργής | Brad Pitt & Angelina Jolie σε νέα διαμάχη με αφορμή τον αμπελώνα τους

Όλα δείχνουν ότι το πρώην ζευγάρι θα οδηγηθεί στα δικαστήρια με αφορμή μία κίνηση της διάσημης ηθοποιού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τη στιγμή που ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2016 μέχρι και σήμερα, οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον Brad Pitt και την Angelina Jolie δεν έχουν σταματημό. Αυτή τη φορά αφορμή της νέας δημόσιας αψιμαχίας τους δεν είναι η ανατροφή των παιδιών, αλλά ο διάσημος γαλλικός αμπελώνας που έχει κρατήσει από κοινού το ζευγάρι. 

Την φλόγα πυροδότησε η είδηση ότι η Angelina Jolie πούλησε, χωρίς να ενημερώσει, τον πρώην σύζυγό της το μερίδιο της από την επιχείρηση σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, είδηση, την οποία, όπως υποστηρίζει ο Brad Pitt, πληροφορήθηκε από δελτίο τύπου. Η κίνηση αυτή είναι αντίθετη στην γραπτή συμφωνία που είχαν κάνει πριν την ανακοίνωση του διαζυγίου της. Σύμφωνα με την τελευταία, το πρώην ζευγάρι είχε μια "αμοιβαία και υποχρεωτική δέσμευση", σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται ο Pitt, για την επιχείρηση Chateau Miraval, αξίας 160 εκατ. δολαρίων, και αμφότεροι συμφώνησαν να μην πουλήσουν ποτέ το μερίδιό τους χωρίς την άδεια του άλλου.  

Σύμφωνα με τον Brad Pitt, ο αγοραστής ήταν μέρος ενός "συνδεδεμένου με τη Ρωσία" ομίλου βότκας, με επικεφαλής έναν δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη, ο οποίος θα χρησιμοποιούσε τη σύνδεση με το Hollywood για να φτιάξει τη φήμη του, ισχυρίζεται στην κατάθεσή του. 

"Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη, οι ενέργειες της Jolie ήταν παράνομες, ζημίωσαν σοβαρά και σκόπιμα τον Pitt”, αναφέρει το έγγραφο, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.  

Ο Brad Pitt, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, επιμένει ότι αν η Jolie επιθυμούσε να πουλήσει το μερίδιό της, θα έπρεπε να απευθυνθεί πρώτα σε αυτόν. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Correns, ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας.  Στην ανταγωγή της, η Jolie κατηγορεί τον Pitt ότι προσπάθησε να την εξαναγκάσει να πουλήσει στην εταιρεία του, Mondo Bongo, με "παράλογους όρους” και διέδωσε ψέματα ότι ο Shefler ήταν "σύμμαχος του Vladimir Putin”. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο Putin έκρυψε περιουσιακά στοιχεία και σπατάλησε τα κεφάλαια σε έργα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του.  

Διαβάστε Επίσης