Οι πρίγκιπες William και Harry ενώθηκαν για χάρη της μητέρας τους Diana

Οι δύο royals έκαναν την εμφάνισή τους στα βραβεία Diana 2023 που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν φιλανθρωπικό σκοπό στο όνομα της αείμνηστης μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα. Την Παρασκευή, οι πρίγκιπες εμφανίστηκαν σε δύο ξεχωριστά βίντεο για τα ετήσια βραβεία Diana που τιμά τους νέους σε όλο τον κόσμο. Ο William βοήθησε στην έναρξη της ετήσιας τελετής, ενώ ο Harry παρουσίασε μια ομάδα νικητών, καθώς τα βραβεία υποστήριξαν 189 νέους από 31 χώρες.

Ο πρίγκιπας William μίλησε στην αρχή των βραβείων και τον παρουσίασε η πρώην νικήτρια του βραβείου Diana Award Legacy, Hannah Hodgson, η οποία γνώρισε τον πρίγκιπα πριν από δύο χρόνια. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επαίνεσε την ίδια και τους άλλους νέους για τις "προκλήσεις που έχουν ξεπεράσει" για να φτάσουν σε αυτό το σημείο. "Αυτό που τους ενώνει είναι το θάρρος, η συμπόνια και η αμείλικτη αφοσίωσή τους στη βελτίωση της ζωής των άλλων", είπε. "Σήμερα, αναγνωρίζουμε τη δύναμη όλων των νέων – τη δύναμη να αμφισβητήσουν το status quo, να αντιμετωπίσουν την αδικία και να εμπνέουν ουσιαστική αλλαγή".

"Σε όλους τους παραλήπτες των βραβείων, απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Τα επιτεύγματά σας αποτελούν απόδειξη του πάθους και της δέσμευσής σας να δημιουργήσετε θετικές αλλαγές", συνέχισε ο μεγαλύτερος γιος της αξέχαστης πριγκίπισσας, Diana.

"Είστε μια έμπνευση για όλους. Και σε όσους παρακολουθούν όλες αυτές τις ιστορίες μας υπενθυμίζουν γιατί οργανισμοί όπως το The Diana Award είναι τόσο σημαντικοί. Είναι μια υπενθύμιση ότι όταν επενδύουμε σε νέους, όταν τους παρέχουμε τα εργαλεία και τις ευκαιρίες μια διαφορά, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο".

Ακολούθησε ο Harry, 38 ετών, που μίλησε επίσης για την αείμνηστη μητέρα του την παραμονή των γενεθλίων της σε ένα βίντεο που εμφανίστηκε περίπου στα μισά της ωριαίας τελετής. "Όταν κάποιος ανεβαίνει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κόσμο, εντάσσεται αυτόματα σε αυτή τη συλλογικότητα. Κανείς δεν είναι ποτέ μόνος ένας αγωγός αλλαγής. Καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου κόσμου", είπε ο Δούκας του Σάσεξ. "Οι λαμπροί αποδέκτες των Βραβείων που τιμούμε σήμερα είναι απόδειξη αυτού. Αποδεικνύουν την ιδέα ότι όταν χρησιμοποιούμε τις φωνές μας, μπορεί να συμβεί αλλαγή". 

Μπορεί οι δυο τους να έχουν απομακρυνθεί και ο πρίγκιπας Harry να έχει δηλώσει δημόσια στην αυτοβιογραφία του ότι η οικογένειά του δεν τον στήριξε στον γάμο του με την Meghan Markle, αλλά όπως φαίνεται τόσο ο πρίγκιπας William όσο και ο μικρότερος αδερφός του, Harry, δεν ξεχνούν την φιλανθρωπική δράση - και επίδραση- της μητέρας τους Diana στα κοινά, και ενώθηκαν έστω και διαδικτυακά για καλό σκοπό.