Olivia Newton - John | Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, ο σύζυγός της τηρεί πιστά την υπόσχεση που είχαν δώσει

Το ταξίδι του John Easterling μετά τον θάνατό της ηθοποιού που άλλαξε τον τρόπο σκέψης του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο John Easterling πέρασε τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να βρει φως στο σκοτάδι.

Με την απώλεια της συζύγου του Olivia Newton-John από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 73 ετών τον περασμένο Αύγουστο, "τα πράγματα δεν είναι εύκολα", εκμυστηρεύεται, "αλλά πρέπει πάντα να σκάβεις για να βρεις το φως. Η Olivia έβλεπε πάντα το θετικό σε κάθε περίσταση. Η αγάπη, για εκείνη ήταν και είναι παντού".

Τον περασμένο Ιούνιο, ο John Easterling ταξίδεψε μέχρι το Περού, σε ένα προσωπικό καταφύγιο που είχε δημιουργήσει με την εκλιπούσα σύζυγό του προκειμένου να πραγματοποιήσει μία ιδιωτική τελετή εις μνήμην της στο σημείο που είχαν γιορτάσει μία από τις ουσιαστικότερες επετείους του γάμου τους.

Olivia Newton - John | Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, ο σύζυγός της τηρεί πιστά την υπόσχεση που είχαν δώσει

Αυτό το ενεργειακό ταξίδι έμελλε να αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης του πένθους. "Ελάφρυνε η καρδιά μου και με βοήθησε στο να αφήσω το παρελθόν και να κοιτάξω το μέλλον. Είχα 15 χρόνια με αυτόν τον μαγικό άνθρωπο (σ.σ. την Olivia Newton – John) δίπλα μου. Αυτή η εμπειρία από μόνη της αξίζει μια ολόκληρη ζωή".

Ενώ θρηνεί τη σύζυγό του, ο Easterling κρατάει σφιχτά τις αναμνήσεις που δημιούργησαν μαζί. Πριν γνωριστούν, δεν είχε δει καν την επιτυχημένη ταινία Grease της ποπ σταρ - αν και η Newton-John θα το διόρθωνε αυτό χρόνια αργότερα κατά τη διάρκεια μιας κινηματογραφικής βραδιάς στο ιδιωτικό τζετ του John Travolta.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, οι δύο τους εργάζονταν σε μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, όταν η Newton-John κάλεσε τον Easterling -που τότε ζούσε στη Φλόριντα- στην παράστασή της στο Miami. "Βγήκε στη σκηνή τραγουδώντας το 'Grace and Gratitude' και οι άνθρωποι γύρω μου έκλαιγαν", θυμάται. "Με χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά".

Olivia και John λάτρευαν τα ζώα και την ύπαιθρο και σύντομα ερωτεύτηκαν βαθιά ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της μοναδικής τους συνύπαρξης έδωσαν μια υπόσχεση. "Η δέσμευση που είχαμε με την Olivia ήταν ότι θα αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον για πάντα ή μέχρι το τέλος του χρόνου, όποιο από τα δύο έρθει τελευταίο", λέει ο Easterling. "Είμαστε ακόμα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο".

Διαβάστε Επίσης