Γιώργος Λάνθιμος | Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον θρίαμβο- Γιατί είναι " απογοητευμένος"

Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία "Poor Things" με πρωταγωνίστρια την Emma Stone.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο σκηνοθέτης του Poor Things, Γιώργος Λάνθιμος, είπε ότι ήταν "προσωπικά πολύ απογοητευμένος" που η πρωταγωνίστριά του Emma Stone δεν μπορούσε να είναι μαζί του για να απολαύσει τη νίκη του Χρυσού Λιονταριού της ταινίας.

Δήλωσε, επίσης, ότι " κατανοεί την αιτία", αναφερόμενος στην απεργία SAG-AFTRA που κράτησε μακριά την ηθοποιό. "Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν είναι εδώ", είπε ο σκηνοθέτης. "Φυσικά και καταλαβαίνω την αιτία. Αφιερώθηκε τόση αγάπη και χρόνος σε αυτή την ταινία, που είναι κρίμα που η Emma δεν είναι εδώ. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα αυτή και οι άλλοι ηθοποιοί και ο συγγραφέας Tony McNamara θα μπορέσουν να βρεθούν μαζί μας".

Γιώργος Λάνθιμος | Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον θρίαμβο- Γιατί είναι " απογοητευμένος"

Ο Γιώργος Λάνθιμος τόνισε ότι η Emma Stone ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την ταινία, που αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει και παραγωγός της. Αφιερώνοντας, λοιπόν, το βραβείο στην πρωταγωνίστρια του, ο Λάνθιμος είπε νωρίτερα το βράδυ ότι το Poor Things δεν θα ήταν η ταινία που είναι "χωρίς την Emma Stone: αυτή η ταινία είναι αυτή μπροστά και πίσω από την κάμερα".