Μαρία Κάλλας | Φωτογραφία ντοκουμέντο από την αρχή του ειδυλλίου της με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Η Μαρία Κάλλας και ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήρθαν πιο κοντά κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τη θαλαμηγό του Έλληνα κροίσου.

Η ζωή και η ιστορία της Μαρία Κάλλας θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τη νέα ταινία του Pablo Larraín. Την diva της όπερας θα ενσαρκώσει η Angelina Jolie η οποία θα μας μεταφέρει στα τελευταία χρόνια ζωής της σοπράνο στο Παρίσι. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, σε ηλικία 54 ετών.

Τα γυρίσματα της ταινίας Maria έχουν ξεκινήσει ήδη από τη γαλλική πρωτεύουσα ενώ ένα μέρος τους θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη θρυλική θαλαμηγό Christina O του Έλληνα κροίσου. 

Η πρώτη γνωριμία και η αρχή του ειδυλλίου 

Η θαλαμηγός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης του Αριστοτέλη Ωνάση με τη Μαρία Κάλλας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν αρχικά το 1957 σε ένα πάρτι που είχε διοργανώσει η κοσμικογράφος Elsa Maxwell στη Βενετία. Ο Έλληνας κροίσος εντυπωσιάστηκε από τη σοπράνο και τη φλέρταρε ανοιχτά -παρόλο που κι εκείνος ήταν παντρεμένος με την Τίνα Λιβανού- αλλά ήρθαν πιο κοντά δύο χρόνια αργότερα.

Το καλοκαίρι του 1959 ο Αριστοτέλης Ωνάσης κάλεσε τη Μαρία Κάλλας και τον τότε σύζυγό της, Giovanni Battista Meneghini σε μία κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό του. Η παρακάτω φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από την κρουαζιέρα που έμελλε να αλλάξει τη ζωή και των δύο.

Μαρία Κάλλας | Φωτογραφία ντοκουμέντο από την αρχή του ειδυλλίου της με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Σύντομα και οι δύο πήραν διαζύγιο από τους συζύγους τους και έζησαν έναν παθιασμένο έρωτα που κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια. 

Το τέλος της σχέσης έκανε τη Μαρία Κάλλας να καταρρεύσει 

Το 1968 ήταν η χρονιά που έπεσαν οριστικά τίτλοι τέλους στη σχέση τους. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε ήδη βρει τον επόμενο στόχο του, που ήταν η Jackie Kennedy, ενώ η Μαρία Κάλλας δυσκολεύτηκε πολύ να διαχειριστεί τον χωρισμό τους. Ο γάμος του Ωνάση με την πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής έγινε στις 20 Οκτωβρίου 1968. 

Διαβάστε Επίσης