Πρίγκιπας Christian της Δανίας | Οι Royals καλεσμένοι που έδωσαν το "παρών" στα γενέθλιά του

Ένα λαμπερό Gala για τα 18α γενέθλιά του πρίγκιπα Christian πραγματοποίησε το παλάτι της Δανίας με αρκετές βασιλικές οικογένειες να τιμούν τον νεαρό με τη παρουσία τους - Ανάμεσα τους ο Παύλος και η Marie Chantal.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η 15η Οκτωβρίου ήταν μία ημέρα πολύ σημαντική για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας, καθώς ο πρίγκιπας Christian έγινε 18 ετών. Το πάρτι της ενηλικίωσης του συνοδεύτηκε από ένα λαμπερό Gala, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους αρκετές βασιλικές οικογένειες από γειτονικές ή μη με τη Δανία χώρες της Ευρώπης.

Πρίγκιπας Christian της Δανίας | Οι Royals καλεσμένοι που έδωσαν το "παρών" στα γενέθλιά του

Royals από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο παλάτι Christiansborg στην Κοπεγχάγη την Κυριακή για τον εορτασμό του γεγονότος-ορόσημο. Ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary είναι σήμερα ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας - ενώ η γιαγιά του είναι η βασίλισσα Margrethe διατηρεί τον τίτλο του μονάρχη, ενώ ο πατέρας του είναι ο σημερινός διάδοχος.

Christian Gala

Η λίστα των καλεσμένων της εκδήλωσης περιελάμβανε επίσης μερικά συνομήλικα ή νεότερα μέλη από τις γειτονικές χώρες, στις οποίες υπάρχει το πολίτευμα της βασιλείας. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, 21 ετών, παρέστη, ενώ η 19χρονη πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας συνόδευσε τους γονείς της, τον πρίγκιπα διάδοχο Haakon και την πριγκίπισσα διάδοχο Mette-Marit. Η 11χρονη πριγκίπισσα Estelle της Σουηδίας συμμετείχε επίσης στον εορτασμό μαζί με τους γονείς της, τη διάδοχο πριγκίπισσα Victoria και τον πρίγκιπα Daniel. Η πριγκίπισσα Catharina-Amalia των Κάτω Χωρών, η οποία είναι η 19χρονη διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση.

Christian Gala
Christian Gala

Οι σκανδιναβικές βασιλικές οικογένειες είναι εξαιρετικά στενές τόσο στα βασιλικά τους καθήκοντα όσο και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Δεν είναι σπάνιο να παρατηρεί κανείς τις βασιλικές οικογένειες της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας να κάνουν διακοπές μαζί ή να παρευρίσκονται σε σημαντικά γεγονότα όπως γάμους, κηδείες και βαπτίσεις. Επίσης, συχνά λειτουργούν ως νονοί ο ένας για τα παιδιά του άλλου - στην πραγματικότητα, η πριγκίπισσα Victoria, ο πρίγκιπας Haakon και η πριγκίπισσα Mette-Marit είναι όλοι νονοί του πρίγκιπα Christian.

Christian Gala
Christian Gala

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στους εντυπωσιακούς καλεσμένους της βραδιάς συγκαταλέγονται τόσο ο Νικόλαος όσο και η Marie – Chantal. Στο Gala των γενεθλίων του πρίγκιπα Christian υποδέχθηκαν επίσης εκπροσώπους ορισμένων οργανώσεων νεολαίας της Δανίας καθώς και νέους "που έχουν διακριθεί στον κόσμο του αθλητισμού, της τέχνης και του πολιτισμού". Επεκτείνοντας τη λίστα των προσκεκλημένων, το παλάτι προσκάλεσε περίπου 200 νέους από τη δανική κοινοπολιτεία, επιτρέποντας σε κάθε δήμο της Δανίας, τη Γροιλανδία και τις Νήσους Φερόε να προσκαλέσουν δύο 18χρονους καλεσμένους στο πάρτι.

Διαβάστε Επίσης