Jacinda Ardern | Σπάνια δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή της

Η Jacinda Ardern δεν είναι πια πρωθυπουργός αλλά δεν σταμάτησε να δίνει μάχες για αυτά που την ενδιαφέρουν.

Η ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας έκανε αίσθηση τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώνοντας την παραίτησή της. "Δεν έχω ενέργεια" εξήγησε η Jacinda Ardern κάνοντας πολλούς να τη θαυμάσουν για την ειλικρίνεια και τη δύναμή της.

Μετά από πέντε δύσκολα χρόνια στην εξουσία και παρόλο που είχε την απόλυτη αποδοχή των ψηφοφόρων η 43χρονη πολιτικός αποφάσισε να αφοσιωθεί στην προσωπική της ζωή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να δίνει μάχες για τα πράγματα που την ενδιαφέρουν, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος. 

Η δημόσια εμφάνιση της Jacinda Ardern

Αυτή ήταν και η αφορμή για να κάνει μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της στη Σιγκαπούρη. Η Jacinda Ardern περπάτησε στο "πράσινο χαλί" των βραβείων Earthshot Prize τα οποία διοργανώνει ο πρίγκιπας William. Αποτελεί, λίγο μετά την επίσημη παραίτησή της τον περασμένο Φεβρουάριο, μέλος του συμβουλίου των βραβείων. 

Jacinda Ardern | Σπάνια δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή της

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας επέλεξε για την εμφάνισή της ένα λαδί φόρεμα το οποίο συνδύασε με εντυπωσιακά κρεμαστά σκουλαρίκια. 

"Μπορούμε επίσης να συνδέσουμε αυτές τις ιδέες με επενδυτές στον πραγματικό κόσμο και εκείνοι που έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν να εξελιχθούν οι ιδέες σε λύσεις" δήλωσε η Ardern. "Χρειαζόμαστε ταχύτητα και ρυθμό και τα Earthshot επικεντρώνονται στο να τα παρέχουν και τα δύο". 

Η ίδια τόνισε ότι πλέον υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός από πρόσωπα, ιδιωτικά κεφάλαιο και τα λοιπά που στοχεύουν στην κλιματική επένδυση. "Χρειαζόμαστε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε τις λύσεις τώρα και ότι επενδύουμε σε αυτές τις λύσεις τώρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε" σημείωσε αναφερόμενη στις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής. 

Ποιοι άλλοι βρέθηκαν στο πλευρό του πρίγκιπα William 

Τα φετινά βραβεία είναι η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση. Από το πλευρό του πρίγκιπα William έλειπε αυτή τη φορά η σύζυγός του Kate Middleton αλλά είχε δίπλα του άλλες κομψές κυρίες. Εκτός από την Jacinda Ardern στο χαλί των βραβείων περπάτησε και η βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett.