Tracy Chapman | Το εμβληματικό Fast Car αναδείχθηκε τραγούδι της χρονιάς 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Η δικαίωση ήρθε μετά τη διασκευή του τραγουδιού της Tracy Chapman από τον Luke Combs.

H Tracy Chapman κέρδισε πρόσφατα ένα σημαντικό βραβείο για ένα τραγούδι της που κυκλοφόρησε το 1988. Ο λόγος για το Fast Car που γνώρισε ξανά επιτυχία μετά τη διασκευή του από τον τραγουδιστή της κάντρι Luke Combs

To εμβληματικό κομμάτι, το οποίο έχει την υπογραφή της Tracy Chapman και στη σύνθεση, πήρε το βραβείο Τραγούδι της Χρονιάς στα CMAs 2023 (Country Music Awards) που πραγματοποιήθηκαν στις 8 Νοεμβρίου. Η ερμηνεύτρια τιμήθηκε 35 χρόνια μετά για το Fast Car αλλά δεν μπόρεσε να είναι παρούσα στη βραδιά. 

Οι δηλώσεις της Tracy Chapman για το βραβείο

"Λυπάμαι που δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας απόψε. Είναι μεγάλη τιμή για το τραγούδι να αναγνωρίζεται ξανά 35 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Ευχαριστώ τα CMAs και ξεχωριστό ευχαριστώ στον Luke και σε όλους τους θαυμαστές τους Fast Car" είπε η Chapman μέσω γραπτής δήλωσης την οποία διάβασε η οικοδέσποινα των βραβείων Sara Evans.

Η αναφορά του Luke Combs στην ερμηνεύτρια

Βραβείο κέρδισε όμως και ο Luke Combs για την επανακυκλοφορία του Fast Car και φυσικά ευχαρίστησε την Tracy Chapman. "Αρχικά και πάνω απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω την Tracy Chapman που έγραψε ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών" ανέφερε. 

"Δεν είχε ποτέ την πρόθεση, απλά το ηχογράφησα γιατί αγαπώ αυτό το τραγούδι πάρα πολύ, σήμαινε τόσα πολλά για μένα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Ήταν το πρώτο αγαπημένο τραγούδι που είχα ποτέ από την εποχή που ήμουν τεσσάρων" συνέχισε ο Combs.

Το παρασκήνιο πριν από τα βραβεία

Τον περασμένο Ιούλιο η Chapman είχε δηλώσει στο Billboard: "Δεν περίπενα ποτέ ότι θα βρω τον εαυτό μου στις λίστες των τραγουδιών της κάντρι, είναι τιμή μου να είμαι εκεί. Είμαι χαρούμενη για τον Luke και την επιτυχία του και ευγνώμων που νέοι θαυμαστές ανακάλυψαν και αγάπησαν το Fast Car". 

Αφορμή για τη δήλωσή της ήταν το γεγονός ότι η διασκευή του Luke έφτασε στο νούμερο ένα του Country Airplay και στη λίστα Country Songwriters του Billboard. 

Ορμώμενος από όσα είπε η Chapman, ο Combs ανέφερε λίγες εβδομάδες μετά στο Billboard: "Το Fast Car με εξέπληξε περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς. Η Tracy Chapman έγραψε ένα τέλειο τραγούδι που το άκουσα πρώτη φορά με τον μπαμπά μου και έκτοτε έμεινε μέσα μου". 

"Το παίζω στις συναυλίες μου εδώ και έξι χρόνια και όλοι -εννοώ όλοι- σε αυτά τα στάδια ταυτίζονται με αυτό και τραγουδούν μαζί μου. Αυτό είναι το δώρο μιας υπερφυσικής δημιουργού", συνέχισε.