Πριγκίπισσα Diana | Όλη η αλήθεια για το τελευταίο δώρο που πήρε στον Harry

Στο Παρίσι πήρε η πριγκίπισσα Diana το τελευταίο δώρο γενεθλίων για τον μικρότερο γιο της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στα νέα επεισόδια του The Crown βλέπουμε την πριγκίπισσα Diana και τον Dodi Al Fayed στη μοιραία στάση τους στο Παρίσι πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή τους στο Λονδίνο. Η πριγκίπισσα έστειλε ένα άτομο από το προσωπικό του Αιγύπτιου επιχειρηματία να αγοράσει ένα δώρο γενεθλίων για τον μικρότερο γιο της, τον πρίγκιπα Harry. Η σειρά του Netflix τη δείχνει στη συνέχεια να τυλίγει ένα PlayStation στον Πύργο του Άιφελ και να γράφει ένα σημείωμα στο οποίο έλεγε: "Χαρούμενα γενέθλια Harry, με αγάπη, η μαμά". Ήταν 30 Αυγούστου 1997 και τα γενέθλια του πρίγκιπα είναι στις 15 Σεπτεμβρίου. 

Από το Netflix στην πραγματικότητα

Αγόρασε όντως η πριγκίπισσα Diana ένα PlayStation στο Παρίσι; Ακόμη και ο ίδιος ο Harry δεν γνωρίζει την αλήθεια αλλά θυμάται ότι έλαβε μια κονσόλα παιχνιδιού από τη θεία του στα γενέθλιά του που του είπε ότι η Diana την αγόρασε στο Παρίσι.

Στη βιογραφία του με τίτλο Spare ο πρίγκιπας Harry γράφει λεπτομέρειες για την επιστροφή του στο σχολείο Ludgrove λίγο μετά τον θάνατο της μητέρα τους. "Μέρες μετά την επιστροφή μου είχα γενέθλια. 15 Σεπτεμβρίο9υ 1997. Έγινε 13" γράφει. "Σύμφωνα με την μακρά παράδοση του Ludgrove θα υπήρχε τούρτα, σορμπέ και μου επετράπη να διαλέξω δύο γεύσεις. Επέλεξα μαύρη σταφίδα. Και μάνγκο. Το αγαπημένο της μαμάς. Τα γενέθλια ήταν πάντα σημαντικά στο Ludgrove γιατί κάθε αγόρι και οι περισσότεροι καθηγητές είχαν όρεξη για γλυκό. Υπήρχε συχνά μία βίαιη προσπάθεια για τη θέση δίπλα στον εορτάζοντα: αυτό σου σιγούρευε το πρώτο και μεγαλύτερο κομμάτι". 

Και συνεχίζει: "Έπειτα, από το πουθενά -η θεία Sarah; Κρατούσε ένα κουτί. Άνοιξέ το Harry. Έσκισα το χαρτί περιτυλίγματος , την κορδέλα. Κοίταξα μέσα. Τι..; Η μαμά το αγόρασε για εσένα. Λίγο καιρό πριν... Εννοείς στο Παρίσι; Ναι. Παρίσι. Ήταν ένα Xbox. Ήμουν χαρούμενος. Αγαπούσα τα βιντεοπαιχνίδια. Αυτή είναι η ιστορία". 

Ποια είναι η αλήθεια για το δώρο της Diana

Λίγο μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας του τα σκανδαλοθηρικά μέσα έκαναν έρευνα σημειώνοντας πως το Xbox βγήκε στην αγορά τέσσερα χρόνια αργότερα οπότε ήταν αδύνατο να το έχει πάρει δώρο. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η Lady Sarah McCorquodale, η αδερφή της Diana, να του έδωσε στα γενέθλιά του ένα δώρο από εκείνη και το PlayStation δεν αποκλείεται να είναι το αληθινό σενάριο. Άλλωστε ο Harry θυμάται να παίρνει μια κονσόλα από τη μητέρα του. 

Ο δημιουργός του The Crown υποστήριξε πως δεν διάβασε το Spare πριν δουλέψει την τελευταία σεζόν. "Δεν διάβασα ούτε λέξη. Όχι ότι δεν θα είχε ενδιαφέρον" ανέφερε ο Peter Morgan στο Variety. "Αλλά δεν ήθελα η φωνή του να μπει στο κεφάλι μου τόσο πολύ. Συμπάσχω μαζί του, συμπάχχω πολύ. Αλλά δεν ήθελα να διαβάσω το βιβλίο του. 

Διαβάστε Επίσης