Πρίγκιπας Αλβέρτος - Πριγκίπισσα Charlene | Ο απολογισμός μίας ιδιαίτερης για τους ίδιους χρονιάς

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, ο πρίγκιπας του Μονακό δεν έκρυψε ότι το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη από δοκιμασίες και επλήξεις.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν ήταν λίγα εκείνα που ακούστηκαν το 2023 για τη σχέση του πρίγκιπα Αλβέρτου με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Charlene. Φήμες χωρισμού, δημοσιεύματα για μόνιμη επιστροφή της δημοφιλούς πριγκίπισσας στην Αφρική, πληροφορίες για διαμονή του πριγκιπικού ζευγαριού του Μονακό σε ξεχωριστά σπίτια συνέθεσαν μία χρονιά δύσκολη ως προς τη διαχείριση της. Κάτι, το οποίο αποκαλύπτει και η ετήσια ανασκόπηση του πρίγκιπα Αλβέρτου. 

Ο 65χρονος πρίγκιπας του Μονακό μοιράστηκε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απολογισμού της χρονιάς που έφυγε την Κυριακή, στο οποίο αναφέρθηκε σε προσωπικές και παγκόσμιες υποθέσεις που έλαβαν χώρα τον περασμένο χρόνο δίπλα στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Charlene.

"Είτε στην παγκόσμια σκηνή είτε στην προσωπική μας ζωή, η χρονιά έχει αφήσει το δικό της στίγμα σε ευτυχία, αλλά και σε δοκιμασίες, θλίψεις και τραγωδίες", δήλωσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος στο κλιπ, το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά μέσω υποτίτλων. "Η πριγκίπισσα και εγώ θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξή μας και τη βαθύτατη συμπόνια και αγάπη μας για όλους εκείνους που πλήττονται από πένθος, πόνο, ασθένεια και μοναξιά". 

Και συνέχισε: "Η χώρα μας έχει γλιτώσει πολλές από τις αναταραχές που επηρεάζουν τον κόσμο. Έχουμε λοιπόν κοινό καθήκον να αναγνωρίσουμε την καλή μας τύχη, αλλά και φιλοδοξία, να παραμείνουμε ενωμένοι προστατεύοντας το θεσμικό μας μοντέλο, τα κοινωνικά και οικονομικά μας επιτεύγματα. Πρέπει επίσης να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτά τα πλεονεκτήματα, και μέσα από τη συνεργασία να τα μεταβιβάσουμε στις μελλοντικές γενιές”.

Χαρακτηρίζοντας το 2023 "έτος εορτασμών" - δεδομένου ότι σηματοδότησε τα 100ά γενέθλια του πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄, καθώς και την 30ή επέτειο της ένταξης του Μονακό στα Ηνωμένα Έθνη - συνέχισε: "Η ενότητα και η μοναδικότητά μας είναι η ασπίδα μας απέναντι στα προβλήματα που σήμερα ταλανίζουν τόσες πολλές δυτικές κοινωνίες μας και θεωρώ ολόψυχο καθήκον μου να διασφαλίσω ότι η κοινότητά μας θα παραμείνει συνεκτική και ευημερούσα". 

Ο ίδιος έκλεισε το βίντεο λέγοντας ότι: "Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε γι' αυτό. Δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, αλλά πρέπει να το δημιουργήσουμε. Η χρονιά που έρχεται προμηνύει πολλές προκλήσεις, αλλά υπόσχεται πολλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να κινητοποιούμε τις προσπάθειές μας και να αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια στην υπόθεση της ειρήνης, της αμοιβαίας αποδοχής και της αλληλεγγύης". 

Διαβάστε Επίσης