Jacinda Ardern | Παντρεύτηκε η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Η τελετή στον αμπελώνα και το μίνιμαλ νυφικό της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν τον Ιανουάριο του 2023, η Jacinda Ardern ανακοίνωνε την παραίτηση της από το αξίωμα της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας (στο οποίο είχε εκλεγεί το 2017) δήλωνε απλά και ειλικρινά ότι δεν έχει πια την ενέργεια για να ανταπεξέλθει στον ρόλο της. Παράλληλα, αποκάλυπτε ότι στα σχέδια της ήταν πλέον να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά της, την κόρη της, Neve, που μόλις ξεκινούσε το σχολείο, αλλά και τον αρραβωνιαστικό της, Clarke, τονίζοντας ότι "ήρθε η ώρα να παντρευτούμε!". Ένα χρόνο μετά την παραίτησή της, και ο γάμος της πρώτην πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου σ' ένα γραφικό αμπελώνα στην περιοχή Hawke's Bay στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας. 

Η Jacinda Ardern και ο Clarke Gayford, ο οποίος είναι γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής στη Νέα Ζηλανδία, γνωρίστηκαν το 2012, άρχισαν να βγαίνουν το 2013, και αρραβωνιάστηκαν το 2019, ενώ η Ardern είχε ήδη εκλεγεί πρωθυπουργός. Το 2018 γεννήθηκε η κόρη τους Neve. 

H Jacinda Ardern φόρεσε ένα λευκό halterneck μάξι νυφικό φόρεμα που έραψε για εκείνη η Νεοζηλανδή σχεδιάστρια Juliette Hogan, το οποίο, μάλιστα, βασίστηκε το σχέδιο που είχε το νυφικό της μητέρας της. Το bridal look ολοκληρώθηκε μ' ένα μακρύ τούλινο πέπλο. Η κόρη της, Neve, συνόδευε το πατέρα της στη διάρκεια της τελετής και φορούσε ένα φόρεμα που ήταν φτιαγμένο από κομμάτια του νυφικού της γιαγιάς της. 

Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε κάτω από τα μεγάλα δέντρα στο κέντρο του αμπελώνα, ενώ ακολούθησε δεξίωση στην οποία εκτός από τα μέλη της οικογένειας και φίλους βρέθηκαν καλεσμένοι διάσημοι εκπρόσωποι της νεοζηλανδικής κοινωνίας.