Βραβεία Emmy | Η εμφάνιση - έκπληξη της Christina Applegate με μπαστούνι στη σκηνή προκάλεσε ασταμάτητο χειροκρότημα

Η εμβληματική ηθοποιός, η οποία το 2021 διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, ανέβηκε στη σκηνή των Emmy Awards για να απονείμει το πρώτο βραβείο της βραδιάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ήταν μόλις λίγα λεπτά από τη στιγμή που – ύστερα από αρκετές αναβολές εξαιτίας της απεργίας των ηθοποιών – τα Emmy Awards 2023/2024 ξεκίνησαν, όταν η Christina Applegate με το χαρακτηριστικό της μπαστούνι ανέβηκε στη σκηνή προκειμένου να απονείμει το πρώτο βραβείο της βραδιάς. 

Τα έκπληκτα – το όνομα της δεν ήταν στη λίστα με τους απονεμητές – πρόσωπα των παρευρισκομένων αμέσως διαδέχτηκε έντονο χειροκρότημα. Και τα έντονα χειροκροτήματα μία όρθια υπόκλιση διαρκείας, η οποία δεν άργησε να οδηγήσει την εμβληματική ηθοποιό που καλείται να ζήσει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας στο πλευρό της να βάλει τα κλάματα. Ήταν Αύγουστος του 2021, όταν η Christina Applegate ανακοίνωσε δημόσια ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια που τη ζορίζει αρκετά και την αναγκάζει να αλλάξει την καθημερινότητά της δραματικά. Ακόμη, και να αποσυρθεί από την υποκριτική, αφού τα πολύωρα γυρίσματα ήταν κάτι στο οποίο ο οργανισμός της δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Βραβεία Emmy | Η εμφάνιση - έκπληξη της Christina Applegate με μπαστούνι στη σκηνή προκάλεσε ασταμάτητο χειροκρότημα

"Σας ευχαριστώ πολύ", είπε η Applegate στο κοινό των Emmy, το οποίο χειροκροτούσε. "Θεέ μου, με ντροπιάζετε εντελώς με την αναπηρία μου και το γεγονός ότι σηκώνεστε όρθιοι. Είμαι μια χαρά. Εντάξει, πάμε", συνέχισε. Καθώς το κοινό συνέχισε να χειροκροτεί κάθε λέξη που έλεγε η Applegate, εκείνη ανταπέδωσε με χιούμορ:  "Δεν χρειάζεται να χειροκροτούμε κάθε φορά που κάνω κάτι".

Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής απονομής, ο σχεδιαστής Siriano μοιράστηκε μία Backstage ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, στην οποία η ηθοποιός ποζάρει χωρίς το μπαστούνι της: "Αυτή η απίστευτη γυναίκα #christinaapplegate απόψε με μεταξωτό βελούδο Siriano για τα #emmys. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια άσχημη ασθένεια, αλλά αυτή η ομορφιά είναι τόσο δυνατή και απλά εμπνέει. Απόψε είναι υποψήφια και το αξίζει τόσο πολύ. Love you! Styled by @iamlindsayflores Photo @johnshearer".

Σε άλλη ανάρτηση, ο Siriano έγραψε: "Ω Christina είσαι θεϊκή και θα σε ντύσω οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας θέλεις! Τι γυναίκα! #christinaapplegate #emmys"