Βασιλιάς Frederik | Το ταξίδι του στην Πολωνία φέρνει μία πολύ μεγάλη ανατροπή στο παλάτι της Δανίας

Τι θα συμβεί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Mary και τον γιο του, πρίγκιπα Christian όσο ο ίδιος θα απουσιάζει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Frederik αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι εκτός Δανίας μετά την ανάληψη της προεδρίας. Προορισμός του η γειτονική Πολωνία, ενώ η διάρκεια του υπολογίζεται από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Η είδηση, όμως, δεν είναι αυτή. Για την ακρίβεια, ίσως να βρίσκεται σε μία άλλη λεπτομέρεια, σε άμεση συσχέτιση με το ταξίδι του νέου βασιλιά. Ενώ αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του, η βασίλισσα Mary, θα εκτελεί χρέη αντιβασιλέα για τρεις ημέρες, όσο ο Frederik θα απουσιάζει, το βασιλικό παλάτι της Δανίας επιβεβαίωσε το αντίθετο κάνοντας την ανατροπή. 

Για πρώτη φορά, ο 18χρονος πρίγκιπας διάδοχος Christian θα αναλάβει τον ρόλο του αντιβασιλέα, όπως ενημέρωσε η βασιλική οικογένεια το δανέζικο περιοδικό Billed Bladet. Στα καθήκοντά του μπορεί να περιλαμβάνεται η υπογραφή νόμων, η πραγματοποίηση ακροάσεων και ο διορισμός και η αποπομπή υπουργών.

Ο Christian, ο οποίος διανύει το τελευταίο έτος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής του στο σχολείο Ordrup στο Gentofte, προέβη σε επίσημη δήλωση ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Κράτους τον περασμένο Νοέμβριο.

Η δήλωση ήταν προϋπόθεση για να μπορέσει ο Christian να διοριστεί αντιβασιλέας στο μέλλον, και τώρα έφτασε αυτή η ώρα. Ήταν μόλις ο περασμένος Οκτώβριος, όταν ο πρίγκιπας Christian έγινε 18 ετών με τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Margrethe, να του διοργανώνει ένα πλούσιο επίσημο δείπνο προς τιμήν του.

Διαβάστε Επίσης