Πριγκίπισσα Victoria | Η εντυπωσιακή (και συμβολική) τιάρα που επέλεξε στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση

Στο δείπνο που διοργάνωσε το Παλάτι της Σουηδίας στον Emmanuel και τη Brigitte Macron, η πριγκίπισσα της χώρας εντυπωσίασε με το αξεσουάρ που επέλεξε επί της κεφαλής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν είναι λίγα τα εντυπωσιακά στοιχεία που επέλεξε η πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση, αυτή τη φορά σε ένα σημαντικό επίσημο δείπνο. Υπάρχει, όμως, ένα που κατάφερε να αποσπάσει την πλειονότητα των θετικών σχολίων: η πραγματικά εντυπωσιακή τιάρα της.

Το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου, η 46χρονη πριγκίπισσα του φόρεσε τη ναπολεόντεια τιάρα από κομμένο ατσάλι για το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν της διήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου Emannuel Macron στη Σουηδία. Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του, Brigitte Macron, συνομίλησαν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τους Σουηδούς βασιλείς για το διπλωματικό δείπνο στο Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης, το οποίο είχε ένα white-tie dress code για τους άντρες και τιάρα για τις γυναίκες.

Πριγκίπισσα Victoria | Η εντυπωσιακή (και συμβολική) τιάρα που επέλεξε στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση

Η επιλογή της πριγκίπισσας Victoria δεν πέρασε απαρατήρητη όσον αφορά το σχέδιο και τους συμβολισμούς της. Σύμφωνα με το The Court Jeweller, το τολμηρό Headpiece κατασκευάστηκε για την Hortense de Beauharnais, θετή κόρη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η ατσάλινη τιάρα είναι ασυνήθιστη επειδή δεν περιέχει καθόλου πολύτιμους λίθους, αλλά αντίθετα ένα μοτίβο από φτερά, λουλούδια, βελανίδια και φύλλα βελανιδιάς σφυρηλατημένα σε χρυσό και ατσάλι.

Η τιάρα φέρεται να πέρασε στην ανιψιά της Hortense, την Josephine, η οποία παντρεύτηκε τον βασιλιά Oscar I της Σουηδίας το 1823. Το αξεσουάρ στη συνέχεια φάνηκε να εξαφανίζεται για εκατό χρόνια. Όπως υποστηρίζει η ιστορία, το 1976, η νεοφώτιστη βασίλισσα Silvia της Σουηδίας "έψαχνε" στα ντουλάπια του παλατιού και βρήκε τον ξεχασμένο θησαυρό σε ένα βελούδινο κουτί, σύμφωνα με το Court Jeweller. Η σύζυγος του βασιλιά Carl XVI Gustaf το αναπαλαίωσε και το φόρεσε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης στην Αυστρία το 1979, διατηρώντας το έκτοτε στη βασιλική της παρακαταθήκη. 

Διαβάστε Επίσης