Mary της Δανίας | Η συνέντευξη που δείχνει τη στάση της απέναντι στην ισότητα των φύλων

H Mary της Δανίας είχε δείξει τη δυναμική της πολύ πριν γίνει βασίλισσα.

Μια δυναμική γυναίκα με εξαιρετικό γούστο. Αυτή είναι η πιο ταιριαστή περιγραφή για τη Mary της Δανίας που είχε δείξει την ακεραιότητα του χαρακτήρα της πολύ πριν γίνει και επίσημα βασίλισσα.

Η σύζυγος του βασιλιά Frederik αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μέσα από τον ίδρυμα που έχει δημιουργήσει και φέρει το όνομά της. Ιδρύθηκε το 2007 με στόχο τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, του εκφοβισμού και της μοναξιάς.

Από την ημέρα που μπήκε στη βασιλική οικογένεια της Δανίας έχει γίνει προστάτιδα σε περισσότερους από 25 οργανισμούς και έχει πάρει μέρος σε πολλές διπλωματικές εκδηλώσεις ενισχύοντας την εικόνα της χώρας προς τα έξω. Μπορεί να έχει γεννηθεί στην Αυστραλία αλλά εκπροσωπεί και φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο τον λαό της Δανίας παράλληλα με τη φροντίδα της οικογένειάς της. 

Δουλεύει ακούραστα και με χαμηλούς τόνους. Ελάχιστες είναι οι φορές που η Mary της Δανίας έχει δώσει συνεντεύξεις αλλά έχει φροντίσει όταν το κάνει να μιλάει για σημαντικά ζητήματα. Μία από αυτές ήταν και η συνέντευξη που έδωσε το 2016 στο περιοδικό Euro Woman της Δανία με αφορμή το συνέδριο Women Deliver. 

Mary της Δανίας | Η συνέντευξη που δείχνει τη στάση της απέναντι στην ισότητα των φύλων

Η έκταση της συνέντευξης, που έδωσε στην Mette Storum Krough, ήταν 20 σελίδες και περιλάμβανε πόζες της σημερινής βασίλισσας με μοντέρνα και απλά outfits. Μια στιλιστική επιλογή που κάνει και στη ζωή της. 

Όσο για το περιεχόμενό της αφορούσε τα διακαιώματα των γυναικών, την ισότητα και τη σημασία του να δημιουργηθούν συμπεριληπτικές θέσεις εργασίας. Η Mary της Δανίας τόνισε πως "οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν. Είναι γεγονός. Για αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε συμπεριλιπτηκότητα και διαφορετικότητα στην εργασία". 

"Χρειάζεται να δημιουργήσουμε δουλειές όπου οι γυναίκες δεν κουμπώνουν απλά στον κόσμο των ανδρών, αλλά όπου υπάρχει χώρος για διαφορετικότητα και όπου υπάρχει κατανόηση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικό τρόπο να εκφράζουν τον εαυτό τους" δήλωσε τότε πριγκίπισσα Mary της Δανίας

"Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για ατομικότητα και ατομική επιλογή οικογενειακής κατάστασης. Είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα αλλά ακόμα δεσμευόμαστε από πολιτισμικές νόρμες στην κοινωνία μας οι οποίες είναι πολύ ισχυρές". 

Διαβάστε Επίσης