Πριγκίπισσα Βεατρίκη | Θα αναλάβει κάποια από τα καθήκοντα του βασιλιά Καρόλου;

Ένα νέο πρόσωπο φαίνεται να μπαίνει στο παιχνίδι ανάληψης καθηκόντων του βασιλιά, όσο ο μονάρχης δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και συζητήσεων στο Παλάτι και τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Στο επίκεντρο της συζήτησης, μπαίνει τώρα και η πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Ενώ η απόλυτη της προτεραιότητα θα ήταν αναμφίβολα η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, είναι πιθανό να συνάντησε τον μονάρχη για να συζητήσει έναν σημαντικό ρόλο που κατέχει και που θα μπορούσε να της δώσει περισσότερες ευθύνες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη βασιλική οικογένεια. 

Η πριγκίπισσα είναι μία από τις Συμβούλους του κράτους του μονάρχη, οι οποίοι μπορούν να κληθούν να εκπροσωπήσουν τον βασιλιά, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής εγγράφων ρουτίνας και της συμμετοχής σε συνεδριάσεις του Privy Council, όπου χρειάζεται. Ωστόσο, δεν μπορεί να διορίσει πρωθυπουργούς ή να διαλύσει το κοινοβούλιο. 

Η σύνθεση των Συμβούλων της Επικρατείας αποτελείται από τους βασιλείς που είναι οι επόμενοι στη σειρά διαδοχής και είναι άνω των 21 ετών. Ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας απαριθμεί αυτά τα άτομα ως τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον δούκα του Sussex, τον δούκα της Υόρκης και την πριγκίπισσα Βεατρίκη

Δεδομένου ότι ο Δούκας του Sussex και ο Δούκας της Υόρκης έχουν αποχωρήσει και οι δύο από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα, είναι πιθανόν και η πριγκίπισσα Βεατρίκη να αναλάβει ένα μέρος από τα καθήκοντα του βασιλιά.