Tracy Chapman | 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την τραγουδοποιό με τη βαθιά συναισθηματική φωνή

Μουσικός, τραγουδοποιός και ακτιβίστρια η Tracy Chapman μεσουρανούσε τη δεκαετία του '80 και '90 στον κόσμο της μουσικής. Σήμερα, το διαχρονικό Fast Car την φέρνει και πάλι στο μουσικό επίκεντρο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Tracy Chapman επανήλθε και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο με την πρόσφατη εμφάνισή της στην Τελετή απονομής των Βραβείων Grammy. Βρέθηκε λοιπόν ξανά στη σκηνή δίπλα στον Luke Combs, αστέρα της country μουσικής, ο οποίος πρόσφερε μια δεύτερη ζωή στο θρυλικό τραγούδι "Fast Car" της Chapman. Μια εμφάνιση που ήρθε να μας υπενθυμίσει το μοναδικό ταλέντο της και τη φωνή της που σφράγισαν τις δεκαετίες του '80 και του '90. Τραγούδια όπως τa Fast Car, Give me one good reason, Baby can I hold you κ.ά έχουν γίνει πλέον κλασικά.

1. Η Tracy Chapman γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio το 1964. Μεγάλωσε με τη μητέρα της, η οποία της αγόρασε ένα γιουκαλίλι όταν ήταν 3 ετών. Άρχισε να παίζει κιθάρα και να γράφει τραγούδια σε ηλικία 8 ετών.

2. Η Chapman μεγάλωσε σε μια εποχή που οι φυλετικές εντάσεις ήταν μεγάλες και υπέστη ρατσιστικές επιθέσεις στο δρόμο για το σπίτι της από το σχολείο. Είδε την εκπαίδευση ως "διέξοδο από το Cleveland και από τη φτώχεια". "Η πόλη είχε αναγκαστεί να ενσωματώσει τα σχολεία, οπότε μετέφεραν με λεωφορεία μαύρα παιδιά σε λευκές γειτονιές και λευκά παιδιά σε μαύρες γειτονιές, και ο κόσμος αναστατώθηκε γι' αυτό και σημειώθηκαν αναταραχές", είχε δηλώσει η τραγουδίστρια το 2008. Η ίδια είχε πει επίσης πως "πάντα αγαπούσε το σχολείο". Κέρδισε λοιπόν μια υποτροφία για ένα ιδιωτικό οικοτροφείο στο Κονέκτικατ όταν ήταν 16 ετών. Πήγε στο Πανεπιστήμιο Tufts για το κολέγιο, όπου σπούδασε ανθρωπολογία με έμφαση στους πολιτισμούς της Δυτικής Αφρικής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο womantoc.gr