Βασίλισσα Letizia | Οι τιάρες που δεν φοράει ποτέ στις επίσημες εμφανίσεις της

Στην πλούσια συλλογή από τιάρες που έχει η βασίλισσα Letizia υπάρχουν κάποιες που δεν έχουμε δει σχεδόν ποτέ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι πολύ επίσημες εμφανίσεις της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας απαιτούν και την ανάλογη ενδυμασία. Για τη βασίλισσα Letizia αυτό σημαίνει και την προσθήκη κάποιες τιάρας από τη μεγάλη συλλογή κοσμημάτων που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πολλά από αυτά τα έχουμε δει σε διάφορες περιστάσεις. Στην κοσμηματοθήκη της έχει όμως και μια τιάρα σπουδαίας αξίας που έλαβε ως γαμήλιο δώρο και την οποία έχει να φορέσει σε δημόσια εμφάνιση περισσότερο από δύο δεκαετίες. 

Βασίλισσα Letizia | Οι τιάρες που δεν φοράει ποτέ στις επίσημες εμφανίσεις της
Η βασίλισσα Letizia με την τιάρα Fleur de Lis.

Ο λόγος για την τιάρα Carrera y Carrera, ένα δώρο από την θρυλική ισπανική συλλογή κοσμημάτων στη σύζυγο του Felipe. Η 51χρονη βασίλισσα δεν έχει βρει όμως την ευκαιρία να το φορέσει. 

Γιατί η βασίλισσα Letizia δεν φοράει την τιάρα Carrera y Carrera

Η τιάρα Carrera y Carrera έχει αξία 15.000 δολάρια και ήταν το δώρο που πήρε η βασίλισσα Letizia το 2004 από την φημισμένη συλλογή κοσμημάτων πριν παντρευτεί τον Felipe. 

Η ιδέα ήταν ότι θα πρέπει να εκθέσει το συγκεκριμένο κομμάτι στα πιο σημαντικά βασιλικά γεγονότα. Ωστόσο, πηγές κοντά στο Zarzuela επιβεβαιώνουν ότι η τιάρα παραμένει αποθηκευμένη  σε μία κρύπτη στο παλάτι καθώς "δεν έχει βρεθεί ευκαιρία" για τη βασίλισσα να τη φορέσει δημόσια. 

Είναι μια εντυπωσιακή τιάρα με καμπυλωτές γραμμές. Έχει ένα φλοράλ σχέδιο από τα κλασικά της εποχής που κατασκευάστηκε η Carrera y Carrera. Στην κορυφή δεσπόζουν πέντε πέρλες σε χρυσό τόνο και μισή σειρά από διαμάντια. 

Carrera y carrera

Είναι κατασκευασμένη από ματ χρυσό και η μεγάλη αξία της επαφίεται στο μέταλλο καθώς οι πέρλες και τα διαμάντια είναι μικρά.

Η συγκεκριμένη τιάρα δεν είναι όμως η μοναδική που δεν έχει βάλει ποτέ η βασίλισσα Letizia μέσα στα χρόνια. 

Η τιάρα Niarchos

Την ίδια τύχη έχει και μία κομψή διαμαντένια τιάρα που η Σοφία της Ισπανίας πήρε ως γαμήλιο δώρο από τον εφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο το 1962. Η βασίλισσα Letizia δεν την έχει επιλέξει ποτέ για να ολοκληρώσει κάποιο από τα βασιλικά σύνολά της.

Η επιλογή της αυτή έχει προκαλέσει πολλές εικασίες από τους ειδικούς αλλά και τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι προσωπική απόφαση της Letizia να μη φοράει καθώς προτιμά άλλα κοσμήματα από τη βασιλική συλλογή.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει μία μνησικακία για τη Σοφία της Ισπανίας από τη νύφη της και αυτό είναι που την αποτρέπει από το να φορέσει αυτή την πολύτιμη τιάρα που παραμένει στη συλλογή της βασιλικής οικογένειας. 

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι το μέλλον για την τιάρα Niarchos είναι άγνωστο όπως και για την Carrera y Carrera. Ίσως κάποια μέρα η βασίλισσα Letizia αποφασίσει να κάνει το ντεμπούτο της με αυτές βάζοντας ένα τέλος σε όλες τις εικασίες. 

Διαβάστε Επίσης