Ο γάμος που συγκέντρωσε τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Υπήρξαν όμως και ηχηρές απουσίες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας κοσμικός γάμος πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Καλεσμένοι σε αυτόν ήταν και η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Κάποια από τα μέλη της έδωσαν το παρών σε μία από τις ωραιότερες μέρες της ζωής του Δημάρχου της Πόλης José Luis Martínez-Almeida και της αγαπημένης του Teresa Urquijo, που είναι απόγονος των Ισπανών ευγενών. 

Η τελετή, που έφερε κοντά κάποιους από τους 500 καλεσμένους τους, ήταν μια σκηνή συνάντησης της παράδοσης και της πολιτικής. 

Ο γάμος που συγκέντρωσε τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Η παρουσία του Χουάν Κάρλος στην τελετή 

Παρών στον γάμο ήταν και ο Χουάν Κάρλος που τα τελευταία χρόνια ζει στο Άμπου Ντάμπι. Ο πατέρας του βασιλιά Felipe δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να συνοδεύσει την οικογένεια του σε αυτή την ξεχωριστή μέρα και ταξίδεψε στην Ισπανία για να είναι μαζί τους στον εντυπωσιακό γάμο. 

Βέβαια, δεν ήταν ξεκάθαρο από την αρχή αν ο Χουάν Κάρλος θα πήγαινε στην εκκλησία ή απευθείας στον χώρο της δεξίωσης. Το κτήμα, που ανήκει στην γιαγιά της νύφης από την πλευρά της μητέρας της, ήταν πανέτοιμο να υποδεχτεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σεζόν. 

Τελικά, ο Χουάν Κάρλος επέλεξε να τιμήσει το ζευγάρι πηγαίνοντας στην εκκλησία του San Francisco de Borja. Έφτασε μισή ώρα πριν αρχίσει η τελετή, μια ένδειξη της σημαντικότητας του γάμου για τη βασιλική οικογένεια αλλά και την κοινωνία της Μαδρίτης. 

Κατά την άφιξή του χαιρέτησε ένθερμα τον γαμπρό στην είσοδο της εκκλησίας. Ένα μικρό ατύχημα έλαβε επίσης χώρα αφού του έπεσε το μπαστούνι του. Ο γαμπρός τον βοήθησε αμέσως δείχνοντας τον σεβασμό στο πρόσωπό του. 

Ηχηρή η απουσία του Felipe και της Letizia

Στο πλευρό του είχε κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η Infanta Elena και Infanta Cristina τίμησαν το ζευγάρι με την παρουσία τους στην τελετή όπου επικράτησε η κομψότητα και το στιλ. Μαζί ήταν και κάποια από τα παιδιά τους: Juan Urdangarin, Victoria Federica Froilán και Felipe Juan Froilán.

Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Η Infanta Cristina επέλεξε για την εμφάνιση της ένα σύνολο σε καφέ αποχρώσεις με χρυσές λεπτομέρειες και η Infanta Elena μια κλασική δημιουργία Oscar de la Renta.

Αυτό που συζητήθηκε όμως ήταν η απουσία του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia. Το βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας υποστήριξε ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως τον τελικό Copa del Rey όπου έπρεπε να δώσει το παρών ο βασιλιάς. 

Διαβάστε Επίσης