Βασίλισσα Letizia | Η ιστορία της καρφίτσας που επέλεξε σε μνημόσυνο στη Μαδρίτη

Το λιτή σύνολο που επέλεξε η βασίλισσα Letizia για να συνοδεύσει τον βασιλιά Felipe.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε μία σημαντική και συναισθηματική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκε η βασίλισσα Letizia και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ήταν το μνημόσυνο του Fernando Gómez-Acebo, του μικρότερου γιου της Infanta Pilar και ξαδέρφου του βασιλιά Felipe. 

Ο Coco, όπως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά η οικογένεια του, έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαρτίου έπειτα από μεγάλη μάχη για την υγεία του. Ήταν μόλις 49 ετών

Στην τελετή μνήμης, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου, συγκεντρώθηκε όλη η οικογένεια. Ανάμεσά τους και ο Χουάν Κάρλος, που έδωσε το παρών και στον γάμο του Δημάρχου της Μαδρίτης, και η Σοφία της Ισπανίας. 

Στο μνημόσυνο επικράτησε η συγκίνηση για τον εκλιπόντα ενώ η λιτή και κομψή εμφάνιση που επέλεξε η βασίλισσα Letizia κέρδισε θετικά σχόλια αφού ξέρει να προσαρμόζει τα σύνολά της σε κάθε περίσταση. 

Βασίλισσα Letizia | Η ιστορία της καρφίτσας που επέλεξε σε μνημόσυνο στη Μαδρίτη

Το φόρεμα που επέλεξε η βασίλισσα Letizia

Για το μνημόσυνο η Letizia προτίμησε ένα μαύρο μίντι φόρεμα με γαλλικά μανίκια και σχέδιο καμπάνα. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά ήταν τα κρόσια που είχε σε οριζόντια φορά στη φούστα του φορέματος αλλά και στα μανίκια που έδωσαν την αίσθηση της κίνησης στο σύνολο. 

Το φόρεμα, που ταίριαζε απόλυτα στην περίσταση, συνδυάστηκε με προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ που πρόσθεσαν στην παρουσία της διακριτικότητα και κομψότητα. Ένα από αυτά ήταν και η μαύρη τσάντα Armani, ένα αξεσουάρ που έχει αποτελέσει κομμάτι των εμφανίσεών της και σε άλλες σημαντικές στιγμές. Επέλεξε επίσης μαύρα δερμάτινα παπούτσια Massimo Dutti, με χαμηλό τακούνι γαι λόγους υγείας, που αποτέλεσαν την τέλεια ισορροπία της άνεσης και του στιλ. 

Η ιστορία πίσω από την καρφίτσα της 

Το αξεσουάρ που ξεχώρισε όμως περισσότερο από όλα ήταν η καρφίτσα που επέλεξε η βασίλισσα Letizia για την ημέρα αυτή. Δεν είναι απλά ένα κόσμημα αλλά ένα σύμβολο με μεγάλη ιστορία και σημασία

Η καρφίτσα αποτελείται από ένα κεντρικό μαργαριτάρι που είναι διακοσμημένο με διαμαντάκι το οποίο έχει ένα μικρό μαργαριταρένιο μενταγιόν. Είναι οικογενειακό κειμήλιο από τον 19ο αιώνα. 

Η βασίλισσα Letizia γνωρίζει τη συναισθηματική αξία και την παράδοση που έχει το συγκεκριμένο κόσμημα και το έχει επιλέξει και σε άλλες σημαντικές στιγμές. Η πρώτη φορά που φόρεσε την καρφίτσα ήταν στην στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο του 2017.

Η επιλογή της στο μνημόσυνο δεν ήταν μονάχα ένα δείγμα σεβασμού προς τη μνήμη του Fernando Gómez-Acebo αλλά και μια κίνηση σύνδεσης της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας κι μία τιμή στις παλαιότερες γενιές. 

Διαβάστε Επίσης