Eat Chic | Γαστριμαργικό ταξίδι σε διεθνείς κουζίνες μέσα από τρεις εμβληματικές διευθύνσεις του Κολωνακίου

Γευστική απόδραση σε Περού, Ιαπωνία και Παρίσι με εισιτήριο το νέο μενού εστιατορίων που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην αθηναϊκή foodie with a twist σκηνή.

Μου αρέσει να ταξιδεύω. Να αποδρώ από την καθημερινότητα. Να ανακαλύπτω νέα μέρη, να γωνρίζω ανθρώπους με αλλιώτικη οπτική, να έρχομαι σε επαφή με πολιτισμούς που έχουν παραδώσει τα δικά τους ιστορικά μαθήματα. Όταν δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω βαλίτσα και να οργανώσω όλα εκείνα τα απαραίτητα που ένα ταξίδι στο εξωτερικό απαιτεί, επιλέγω να ξεφύγω μέσα από εστιατόρια της πόλης που αφουγκράζονται, εμπνέονται, εξελίσσουν διεθνείς κουζίνες σε εγχώρια μονοπάτια. Όπως αυτά του Κολωνακίου. Γιατί, τον πολιτισμό μίας χώρας τον ανακαλύπτεις καλύτερα μέσα από το γαστρονομικό του αποτύπωμα. 

Nikkei CuEvA

Κάτι ακαταμάχητα σαγηνευτικό συμβαίνει – ξανά – στα ψηλά του Κολωνακίου. Χρειάζεται να περπατήσετε μόλις μερικά λεπτά από την καρδιά της A List περιοχής της πρωτεύουσας – μέχρι την οδό Ξανθίππου και τον αριθμό 10, για την ακρίβεια – προκειμένου να το ανακαλύψετε. Και να εισβάλλετε από τη χαρακτηριστική πόρτα που λίγα μαρτυρά, πολλά αποκαλύπτει. 

Eat Chic | Γαστριμαργικό ταξίδι σε διεθνείς κουζίνες μέσα από τρεις εμβληματικές διευθύνσεις του Κολωνακίου

Το Nikkei ανανεώθηκε. Μελέτησε, αφουγκράστηκε τα σχόλια των πιστών επισκεπτών του, είδε με ματιά διορατική – όπως πάντα – τις νέες αρχές της High End εστιατορικής σκηνής και αποφάσισε να αποκτήσει νέο πρόσωπο. Διατηρώντας, βέβαια, τα ερείσματα της εμβληματικής προσωπικότητας του, η οποία κατάφερε να το μετατρέψει σε μία εκ των κορυφαίων διευθύνσεων του Κολωνακίου. Όχι, λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης. Αλλά, εξαιτίας του γαστρονομικού αποτυπώματος και της αρχιτεκτονικής του προσωπικότητας – διά χειρός GJP Design & Construction.

Nikkei

Στην ανανεωμένη του σάλα, το μάρμαρο συναντά τους ακονισμένους βράχους συνθέτοντας ένα σπηλαιώδες κράμα, φιλόξενο και θαυμαστό συνάμα. Η διαρρύθμιση τροποποιήθηκε, ο χώρος πήρε πάρει τις ανάσες του, ο επάνω όροφος δεν θυμίζει επ' ουδενί την προγενέστερη μορφή του, η χαρακτηριστική σάλα άλλαξε θέση. Διακοσμητική φρεσκάδα. Όπως εκείνη που προσφέρουν στον ουρανίσκο οι δημιουργίες του εστιατορίου που δεν διστάζει να προσθέσει Fusion νοοτροπία στην περουβιανή του ιδιοσυγκρασία. 

Nikkei
Nikkei

Στη ψυχή του εστιατορίου, ο Executive Chef Νίκος Ψήλος κι ο Κλαούντιο Μπαϊράμι, που καθημερινά κρατά στο τιμόνι της κουζίνας του Nikkei CuEva, ενορχηστρώνουν ένα ορχηστρικό ταξίδι στις ρίζες της περουβιανής κουζίνας, όπως τη συνέθεσαν Ιάπωνες μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν στη χώρα κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ψητό καλαμπόκι με βούτυρο shiso, τάκος με παλαμίδα και καλαμπόκι, gyoza με γέμιση πάπιας, κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα, αλλά και vegan gyoza με γέμιση παντζαριού και κρέμα από μελιτζάνα και τοφού, κοτόπουλο yakitori με σουσάμι kimchi, σεβίτσε λαβράκι με τραγανό κράκερ από κινόα, σεβίτσε με τόνο, μαγιάτικο tiradito με σος από πράσινο τσίλι και μία μεγάλη ποικιλία από nigiri και sushi rolls δυναμιτίζουν τον ουρανίσκο και ευφραίνουν την ψυχή όσο τα Signature Cocktails του θρυλικού μπαρ της πόλης φρεσκάρουν τους γευστικούς κάλυκες. 

Nikkei

Αν σας αρέσει η φίνα οξύτητα – με ισορροπία, μέτρο και άτακτη φιλοσοφία -, θα λατρέψετε το σεβίτσε στείρας με crispy καλαμάρι, όσο η κόκκινη γαρίδα με shiso και ελαιόλαδο yuzu συναντιέται με το ρύζι σε ένα μελωδικό Roll περουβιανού ρυθμού. Από τους αισθητήρες σας, δεν πρέπει να διαφύγει και η νέα γαστριμαργική γωνιά του μενού με ιαπωνικό Wagyu A5 Limited Edition, το οποίο μετατρέπεται στον ιδανικό καμβά για Premium Starters και Fancy κυρίως. Γιατί, στο Nikkei CuEva η ποιότητα των πρώτων υλών είναι αδιαπραγμάτευτη και η ολιστική Foodie εμπειρία υπογεγραμμένο δεδομένο

Brasserie Loraine

Τίποτα δεν μπορεί να υπερνικήσει τη διαχρονική γοητεία του γαλλικού τρόπου ζωής. Το Parisian Chic που χαρακτηρίζει την πόλη του Φωτός από την αρχιτεκτονική της δομή, την ενδυματολογική προσέγγιση έως τη γαστριμαργική της ταυτότητα. Σκηνοθετημένη σαν άλλη γαλλική ταινία, η Brasserie Loraine προσγειώνει τη διάθεση της πρωτοποριακής χώρας στη Σπευσίππου. Στον αριθμό 1. 

brasserie

Η Brasserie Lorraine μιλάει άπταιστα γαλλικά και προσφέρει μια πιο σύγχρονη εκδοχή της κλασικής κουζίνας. Με μοντέρνες προτάσεις, ευφυείς δημιουργίες, Comfy Premium διάθεση, ανεπιτήδευτα κομψή εσάνς και μία with a twist προσωπικότητα που για να την ανακαλύψει κανείς πρέπει πρώτα να την επισκεφτεί. Να τη βιώσει. Και να φωτογραφηθεί – ή να φωτογραφήσει – τον καλαίσθητο χώρο της πόλης που έχει αναγάγει το La Vie En Rose σε εστιατορικό ραντεβού. 

brasserie

Στην κουζίνα, ο Παναγιώτης Ζώκος συνθέτει το δικό του γαλλικό όνειρο. Με αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες, αριστοκρατική δεξιοτεχνία, αριστοτεχνική πολυτέλεια. Και μία πολυσύνθετη ματιά που ενώνει τον πολιτισμό της Γαλλίας με την αύρα της Ελλάδας. Το ταρτάρ μοσχάρι epicce - με ελληνικό DNA - με σπιτική πάστα τσίλι είναι ισορροπημένο με την απαλή πικάντινη γεύση να δημιουργεί το απαραίτητο balance με τα προαναφερθέντα πιάτα. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός από τα starters, δεν μπορεί να παραλείψει κανείς τα πληθωρικά – διόλου υπερφίαλα σε γεύση – στρείδια γεμιστά με ζεστό λιωμένο τυρί Rockefeller, σπανάκι, βασιλικό και πλούσια κρέμα βουτύρου. Σερβίρονται και με προσούτο. 

brasserie

Με τη σειρά τους, τα πρωταγωνιστικά σε κρέας πιάτα, κρύβουν ένα πληθωρικό foie gras με γλυκιά κολοκύθα και χωρίς καθόλου έντονη γεύση, ενώ το μοσχαρίσιο φιλέτο απολαμβάνεται καλύτερα με τη συνοδεία ενός αφρώδους  βουτυρένιου πουρέ, λαχανικά εξαιρετίκ ψημένα και φινετσάτες πινελιές από πατάτες. Το φινάλε γράφεται με γλυκά γράμματα και Parisian Inspired επιλογές. 

Izakaya Athens

Μου αρέσουν οι διευθύνσεις με ξεκάθαρο χαρακτήρα. Με άποψη, πρόταση, αυθεντικότητα, καινοτομία. Το Izakaya Athens – δίπλα ακριβώς από το θρυλικό Rock'n'Roll είναι μία από αυτές. Με Bold αισθητική, ολάνθιστη ύπαρξη, Dark Chic προσωπικότητα και Asian Inspired εν συνόλω πρόσωπο. Sophisticated και Premium, το Restaurant Bar της Λουκιανού προσφέρεται για κάθε είδος γαστριμαργικής ψυχαγωγίας. Από την απόλαυση ενός – ίσως και παραπάνω – Signature Cocktails του με τη συνοδεία Japanese Bits και Dishes To Share έως ένα ολιστικό Luxury Dinner υπό τον ήχο ατμοσφαιρικών μουσικών συνθέσεων.

izakaya

Μάρμαρο και γυαλί σε φουτουριστικά σκοτεινή (sic) χρωματική παλέτα – το αυστηρό μαύρο παντρεύεται την πολλά υποσχόμενη απόχρωση του μωβ και ροζ κράματος – συναντώνται με ρουστίκ λεπτομέρειες, οι οποίες με τη σειρά τους μετατρέπουν το απρόσιτο σε προσιτό, το απόμακρο σε φιλικό. Στο Izakaya Athens αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή σαν το σπίτι σου. Στην Asian Inspired Bold εκδοχή του. Με διάθεση αναζωογονητικά χαλαρή και μουσική ανακουφιστικά ζωντανή, η ιαπωνική (ας μου επιτραπεί η λέξη) πρόταση των Γιάννη Μωράκη, Πέτρου και Πάτροκλου Πιτσιλή, Πέτρου Απαλάκη και Μιχάλη Ανδρούτσο με τον Γιώργο Μακρυγιάννη να εκτελεί χρέη άριστου οικοδεσπότη, παρουσιάζει το νέο της πρόσωπο που πολύ μας αρέσει.

izakaya

Σε πρώτο πλάνο – πάντα - η ανοιχτή κουζίνα με τους Γρηγόρη Μυρσιάδη, Σωτήρη Λίτσα και την ομάδα τους να εκτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μενού που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κοντόπουλος, προτείνοντας γεύσεις που "παντρεύουν" ανατρεπτικά και γευστικότατα την ιαπωνική κουζίνα με ελληνικές πρώτες ύλες. Μεμονωμένα και ομαδικά, τα πιάτα του νέου μενού αποτελούν ένα σύντομο ταξίδι στις ρίζες και τις γεύσεις της Άπω Ανατολής. Μία γευστική απόδραση, από την οποία επιθυμείς να χάσεις το εισιτήριο επιστροφής

izakaya
izakaya

Η Grilled Lobster Salad κρύβει αναζωογονητικές εκπλήξεις και έναν τρυφερό αστακό στην καρδιά της, όσο οι Surf & Turt Gyozas με γαρίδα και χοιρινό – πληρέστατες και οι δύο επιλογές – ξεδιπλώνουν την τραγανότητα και την crispy ανωτερότητα τους επί του designάτου art de la table. Το Sashimi & Nigiri Omakase αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία. Με έντονη θεατρικότητα και έμπνευση σερβιρίσματος από τα πλατό τυριών και αλλαντικών των γιορτών. Μόνο που στην περίπτωση του, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν τα θαλασσινά στοιχεία. Για τα Signature Rolls του Izakaya Athens οι συστάσεις περιττεύουν, ενώ από τα ζεστά της παρέας  το Duck Tonburi με ψητή πάπια, sushi rice, καμένο καλαμπόκι, λαχανικά και αυγό μελάτο αποθεώνει την Umami ύπαρξη του. Το sando με κοτόπουλο, το nori taco maguro, τα Mini Burgers, η Maguro Soba Salad, τα Tropical brûlée παραμένουν παράλληλα οι σταθερές της Japanese διευθύνσεως του Κολωνακίου.

Διαβάστε Επίσης