Clarence House | Η "ζεστή" κατοικία του βασιλιά Καρόλου αποτελεί την επιτομή της κομψότητας

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επιμεληθεί προσωπικά όλους τους χώρους, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους κήπους.

Κάθε χρόνο η μέχρι τώρα κατοικία του βασιλιά Καρόλου συγκέντρωνε εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το πού έμενε ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Το Clarence House αποτελεί ένα ιστορικό κτίριο, που έχει υπάρξει το σπίτι πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας, το οποίο ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξακολουθήσει να έχει ως πρώτη κατοικία του στο Λονδίνο μέχρι το 2027.

Διαβάστε Επίσης

Η οικία χτίστηκε μεταξύ του 1825 και του 1827 για τον δούκα του Clarence, αργότερα βασιλιά William Ε. Από το 1945 μέχρι το 1952 αποτελούσε το σπίτι της βασίλισσας Ελισάβετ με τον δούκα του Εδιμβούργου, πριν αναλάβει τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ αργότερα είχε υπάρξει το σπίτι της βασιλομήτωρος Ελισάβετ, η οποία έμεινε εκεί για 50 χρόνια. Το 2003 ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας εγκαταστάθηκε μόνιμα, μετατρέποντας το Clarence House ως την πρώτη κατοικία του. Στο παρελθόν και η πριγκίπισσα Diana είχε μείνει για λίγο καιρό εκεί, από πριν τον αρραβώνα τους και μέχρι το 1981 που παντρεύτηκαν. 

Ο επίσημος λογαριασμός του Clarence House συχνά αναρτούσε διάφορες φωτογραφίες των χώρων της κατοικίας και της απέραντης έκτασης αυτής. Ειδικότερα, μεγάλο ενδιαφέρον είχε συγκεντρώσει μία σειρά φωτογραφιών από το Garden Room, μία αίθουσα που είχε δημιουργήσει η γιαγιά του, βασιλομήτωρ Ελισάβετ, συνδυάζοντας δύο δωμάτια, η οποία χαρίζει απρόσκοπτη θέα προς τους πανέμορφους κήπους. Εκεί θα δει κανείς και διάφορα μουσικά όργανα, όπως η άρπα του βασιλιά Καρόλου, που ήταν δώρο από τον οργανισμό Victor Salvi. 

Garden Room

Γενικότερα, σε όλα τα δωμάτια αλλά και στους διαδρόμους υπάρχουν έργα τέχνης αμύθητης αξίας αλλά και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας, - οι περισσότερες απεικονίζουν τη βασιλομήτορα. 

Lancaster Room

Πρόκειται για την πρώτη αίθουσα στα αριστερά της εισόδου, που χρησιμοποιείται ως το δωμάτιο αναμονής για τους επισκέπτες, μέσα στο οποίο υπάρχουν 8 πίνακες του Κάστρου του Windsor, ζωγραφισμένοι από τον John Piper στις αρχές του 1940.

Morning Room

Το δωμάτιο που είναι σχεδιασμένο για να παίρνουν οι ένοικοι το πρωινό τους, στο παρελθόν και όταν έμεναν εκεί η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο, αποτελούσε το γραφείο του. Σήμερα είναι διακοσμημένο με πολλές φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές, όπως τη βάπτιση του πρίγκιπα George και του πρίγκιπα Louis, ενώ το στοιχείο που τραβάει τις εντυπώσεις είναι το σχέδιο στην οροφή που απεικονίζει το στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Η βιβλιοθήκη

Η αίθουσα στο παρελθόν αποτελούσε το χωλ της εισόδου, με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο να το διακοσμούν με βιβλιοθήκες. Η βασιλομήτωρ προτίμησε να το χρησιμοποιεί ως τη μικρότερη τραπεζαρία, στην οποία δειπνούσε με τους πιο κοντινούς της, όπως για παράδειγμα για να πάρει το τσάι της, υποδεχόμενη καλεσμένους της. 

Η τραπεζαρία

Η αίθουσα πάντα είχε τη χρήση τραπεζαρίας, με τη διαφορά πως αργότερα ανακαινίστηκε. Εκεί ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιούσε μέχρι να αναλάβει τον θρόνο συναντήσεις ή οικογενειακά τραπέζια όπως για παράδειγμα την αδαμάντινη επέτειο γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου. Επιπλέον, πάνω από το τζάκι δεσπόζει ένα πορτρέτο της βασιλομήτορος Ελισάβετ.

Clarence House

Κήποι

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επιμεληθεί προσωπικά τους κήπους της ιδιοκτησίας, σχεδιάζοντας την είσοδο, προς τιμήν της γιαγιάς του.

Clarence House

Πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε στην κατοικία του βασιλιά Καρόλου. 

Διαβάστε Επίσης