The Princesss | Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα Diana

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε αρχειακό υλικό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ζωή της πριγκίπισσας Diana εξακολουθεί να συναρπάζει το κοινό με πολλές παραγωγές να εστιάζουν στην πριγκίπισσα της Μεγάλης Βρετανίας που έχασε άδικα τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα. Μετά την ταινία 'Spencer', το 'Diana: The Musical', αλλά και το Crown που στις επόμενες σεζόν θα παρουσιάσει τις πιο σημαντικές στιγμές της Diana ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, ένα ακόμα ντοκιμαντέρ προστίθεται στη λίστα.

Το 'The Princess' του HBO, το ντοκιμαντέρ που άνοιξε διαδικτυακά το φεστιβάλ του Sundance, ερευνά τα γεγονότα που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana, περιλαμβάνει 104 λεπτά αποκλειστικά αρχειακού υλικού. Ο σκηνοθέτης Ed Perkins χρησιμοποίησε φωτογραφίες, βίντεο και ηχογραφήσεις της Diana καθώς και συνεντεύξεις που είχε δώσει μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ δεν περιέχει νέες συνεντεύξεις ή αφήγηση, όπως είθισται στα ντοκιμαντέρ.

Το trailer του 'The Princess' δίνει το κλίμα του ντοκιμαντέρ δείχνοντας την πίεση που δεχόταν η Diana από τους παπαράτσι, με τα φλας να αναβοσβήνουν σε κάθε της βήμα και τους παπαράτσι να επιδεικνύουν μια έντονα παρεμβατική συμπεριφορά ενώ ακούγονται τα πρωτοσέλιδα των media με τίτλους όπως "η κατάρρευση του γάμου” και "η πριγκίπισσα είναι το καλύτερο που συνέβη στη μοναρχία εδώ και δεκαετίες”.

"Εύχομαι αυτό το ντοκιμαντέρ να δώσει μια πιο πολύπλευρη αντίληψη για τη Diana και τη σχέση που είχε με τη βασιλική οικογένεια, όπως μεταφέρθηκαν από τον Τύπο. Κατά κάποιο τρόπο, κάποιες από τις εντάσεις και τις ψευδείς γραμμές που ακόμα υπάρχουν σε αυτή τη σχέση εντοπίζονται στην εποχή της Diana” είπε ο σκηνοθέτης.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην εποχή μετά τον αρραβώνα της Diana με τον Κάρολο το 1981 μέχρι τον θάνατό της το 1997. To 'The Princess' θα προβληθεί από τις 30 Ιουνίου στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε Επίσης