Eat Chic | Όλα τα νέα της εστιατορικής Αθήνας

Οι αφίξεις, τα νέα concepts, οι ενδιαφέρουσες αλλαγές και οι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες προσαρμογές στην πόλη, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το θερινό dessert σερβιρίστηκε και πλέον έφτασε η ώρα για το χειμερινό μενού στα (παλιά και κυρίως νέα) εστιατόρια της Αθήνας. Ακολουθούν όλες οι αφίξεις, τα νέα concepts, οι ενδιαφέρουσες αλλαγές και οι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες προσαρμογές στην πόλη, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Φέτος παρατηρείται έντονη διάθεση για κινητικότητα που όμως έρχεται σχεδόν σε σύγκρουση με τις συνθήκες της γενικότερης πραγματικότητας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ιδέες, concepts και διάθεση υπάρχουν από πολλά και σημαντικά ονόματα της εστιατορικής σκηνής αλλά μαζί με αυτά παρατηρείται προβληματισμός και διστακτικότητα, τουλάχιστον προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι με άποψη, ταλέντο, όραμα και πλάνο στήνουν μαγαζιά, διαφοροποιούν και εμπλουτίζουν γνωστά τραπέζια.

Οι νέες αφίξεις

Η γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους, στους πρόποδες των Ιλισίων, κουβαλά σημαντική γαστρονομική κληρονομιά (βλέπε το βραβευμένο πια με αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη). Το συγκεκριμένο μέρος θα αποκτήσει και πάλι γαστρονομική ζωή από τις αρχές Νοεμβρίου καθώς ο Δήμος Σαμουράκης ανοίγει το "Seeds".

Ο Δήμος Σαμουράκης προετοιμάζεται για το "Seeds".

Πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο, με φινετσάτο χώρο και walk-in kitchen, που θα υπηρετεί τη μοντέρνα κουζίνα και θα έχει βασικούς άξονες την καινοτόμο σκέψη και την περιέργεια. Η εποχικότητα και η ποιοτική πρώτη ύλη θα είναι οι πρωταγωνιστές στα τρία degu μενού (ένα 19 σταδίων, ένα 14 σταδίων και ένα vegetarian), με αρχική στόχευση να διαφοροποιούνται ανά τρίμηνο.

Την παρθενική του εμφάνιση στην εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας θα κάνει και ο Μανώλης Παπουτσάκης. Μαζί με τον Φώτη Βαλλάτο, τον Πέρι Παναγιωτακόπουλο και τον καταξιωμένο βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρη Πλατανιά, ετοιμάζουν ένα high volume bar restaurant, στα σύνορα των Εξαρχείων με την Ομόνοια, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr