Η Alicia Vikander υποδύεται την τελευταία σύζυγο του Ερρίκου Η' της Αγγλίας

Το ψυχολογικό θρίλερ για τη σύζυγο του "ξακουστού" Ερρίκου των Τυδώρ που επέζησε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στη νέα ταινία "Firebrand" του Βραζιλιάνου Karim Ainouz - που πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του δημιουργού-  η Alicia Vikander θα υποδυθεί την Katherine Parr, την 6η και τελευταία σύζυγο του Ερρίκου Η' της Αγγλίας, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Jude Law. 

Η πρώτη φωτογραφία της Vikander επί το έργο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Deadline, δείχνοντάς τη να ενσαρκώνει τη σύζυγο του βασιλιά της Αγγλίας που κατάφερε να επιζήσει. Ειδικότερα, είναι γνωστή η ιστορία των συζύγων του περιβόητου βασιλιά του οίκου των Τυδώρ, ο οποίος ήταν γνωστός ως "χασάπης". Μην ξεχνάμε πως ο πατέρας της Ελισάβετ Α' της Αγγλίας είχε χωρίσει την πρώτη του γυναίκα (Αικατερίνη της Αραγωνίας), είχε αποκεφαλίσει τη δεύτερη του σύζυγο (την Anne Boleyn), η τρίτη είχε πεθάνει (Jayne Seymour), είχε χωρίσει την τέταρτη (Anne of Cleves), είχε αποκεφαλίσει την πέμπτη (Catherine Howard), ενώ η έκτη και τελευταία (Katherine Parr) είχε καταφέρει να επιβιώσει. 

Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία πρόκειται να προβληθεί στις Κάννες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της πρεμιέρας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πιθανολογείται πως η 21η Μαΐου θα είναι η ημέρα της προβολής. 

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, δεν πρόκειται για μία ιστορία αγάπης, καθώς το Firebrand είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί το πώς η Katherine, η τελευταία σύζυγος του Ερρίκου, κατάφερε να αντέξει τον γάμο με τον μονάρχη. Παράλληλα, η παραγωγός Gabrielle Tana εξήγησε πως εκείνη την εποχή η Katherine Parr δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να παντρευτεί τον βασιλιά της Αγγλίας. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα "Queen's Gambit" της Elizabeth Fremantle, ωστόσο ο τίτλος άλλαξε στην κινηματογραφική μεταφορά προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση με την ομότιτλη σειρά του Netflix.

Δείτε την πρώτη φωτογραφία της Vikander ως Katherine Parr εδώ

Διαβάστε Επίσης