Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας | Τι ετοιμάζουν οι Έλληνες χορευτές και δεν πρέπει να χάσετε!

Ο σημαντικότερος θεσμός για τον χορό στην Ελλάδα ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία και εμείς ξεχωρίσαμε τις παραστάσεις τριών Ελλήνων χορογράφων που εμπλουτίζουν το ξεχωριστό πρόγραμμά του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τις 14 ως τις 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο για την τέχνη του χορού στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας φέτος στη μεσσηνιακή πόλη Έλληνες και ξένους χορογράφους από τέσσερις ηπείρους. Το αθηνόραμα και η Visa προτείνουν τις παραστάσεις τριών σημαντικών Ελλήνων χορογράφων, που θα παρουσιαστούν στο Black Box του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας. Η Visa, χρυσός χορηγός του φεστιβάλ υποστηρίζει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ρόλο του θεσμού στην προώθηση του χορού, την υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών και το άνοιγμα του χορού σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. 

Στις 19 Ιουλίου, η Βάσω Γιαννακοπούλου θα παρουσιάσει το έργο "Flutter", ένα υπερρεαλιστικό σόλο που ερμηνεύει ο Νώντας Δαμόπουλος. Η χορογράφος συλλαμβάνει την ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου που βρίσκεται σε εσωτερικό διάλογο, αντιμέτωπος με το χρόνο, τη μοναξιά, την αγωνία της ύπαρξης. Μόνος στον προσωπικό του χώρο, πάνω σε μια καρέκλα που γίνεται όλος του ο κόσμος, ο άνδρας καταφεύγει σ’ ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων που χωράει τις πιο κρυφές και αλλόκοτες επιθυμίες του. Η ανθρώπινη ύπαρξη και η διαπραγμάτευση του απύθμενου βάθους της είναι το θέμα του "Flutter", που μοιάζει με μια κλειδαρότρυπα που μεγεθύνεται μπροστά στο μάτι του θεατή και δημιουργεί έναν ενδιάμεσο χώρο όπου το προσωπικό γίνεται δημόσιο, φέρνοντας στο προσκήνιο τον άνθρωπο που στέκεται απέναντι στον κόσμο και στον εαυτό του.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr