Eat Chic | 5 Fine Dining διευθύνσεις στη Μύκονο

Πού τρώνε οι Α-Listers στο νησί των ανέμων;

Η Μύκονος είναι και φέτος εδώ. Παρούσα. Στην κορυφή των προορισμών διεθνών και εγχώριων jetsetters και A-Listers. Οι διαφορετικές - στην έκταση της - παραλίες, τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής κοινότητας, τα σημεία ησυχίας που μετατρέπονται σε καταφύγιο των συχνών επισκεπτών της και οι γαστρονομικές της προτάσεις με παγκόσμια αύρα συνθέτουν ένα σαγηνευτικό σκηνικό. Αν βρίσκεστε - ή σκοπεύετε να - στο νησί των ανέμων και είστε λάτρεις του φαγητού που αναγάγεται σε καθολική εμπειρία, οι παρακάτω διευθύνσεις είναι μερικές από όσες πρέπει καλό είναι να (συγ)κρατήσετε. 

Nolan Mykonos

Τι μπορεί να ενώνει γευστικά το κέντρο της Αθήνας με τα Ματογιάννια της Μυκόνου; Μα, φυσικά το Nolan. Το εστιατόριο, στου οποίου την κουζίνα ο Σωτήρης Κοντιζάς οραματίστηκε, υλοποίησε, δημιούργησε ένα πλουραλιστικό μενού βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στο νησί των ανέμων και έχει ήδη ανεβάσει τον πήχη της κουζίνας του κοσμοπολίτικου νησιού. Μωσαϊκό και μάρμαρο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό γαστριμαργικής ευδαιμονίας με πινελιές πράσινου, φυτών και λευκών λουλουδιών - αυλή κυκλαδίτικη και απολύτως ταιριαστή με το ανέμελο νησί στο οποίο φιλοξενείται. Το γευστικό του προφίλ παραμένει ίδιο - συνταγή πετυχημένη δεν την αλλάζεις με μερικές προσθήκες ντόπιων πρώτων υλών. Και με μία νότα μόδας. Δίπλα στην είσοδο του εστιατορίου φωλιάζει το πρώτο φυσικό κατάστημα του Temeno, του brand που δημιούργησε ο Λάκης Γαβαλάς με τα ξεχωριστά σχέδια και πατρόν - ο οποίος έχει σχεδιάσει και τις στολές του Nolan. Και είναι κάθε βράδυ εκεί.

Eat Chic | 5 Fine Dining διευθύνσεις στη Μύκονο
Mykonos

Drakoulis Dry & Raw

Οι λάτρεις της κρεατοφαγίας ορκίζονται στις τεχνικές και την ποιότητα των κρεάτων που χρησιμοποιεί. Το steakhouse που οι Αθηναίοι διαχρονικά αγαπούν έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει την δική του θέση στην καρδιά όσων το επισκέπτονται στην Μύκονο. Σε έναν χώρο, όπου το επιβλητικό - σχεδόν μυσταγωγικό - μαύρο με τις ρουστίκ πινελιές πλαισιώνεται από το βαθύ μοβ της βουκαμβίλιας. Η μεσογειακή κουζίνα με τις ιαπωνικές επιρροές μεταφέρονται κι αυτές στο νησί των ανέμων, έχοντας την αποκλειστικότητα σε έξι επιπλέον πιάτα δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία για περισσότερες γευστικές απολαύσεις, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Scallops ceviche, Mini burgers trilogy, Kushiyaki triad, Hibachi Korean grill, Slow cooked short ribs και το απόλυτο Black angus δύο κιλών είναι τα έξι Myconian Specials που έρχονται να απογειώσουν την ελληνική εμπειρία του καλοκαιριού. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν τα κοκτέιλ για τους λάτρεις ενός luxury bar και οι γλυκές "ένοχες" απολαύσεις.

Mykonos
Mykonos

Beefbar Mykonos

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το στιβαρό brand name και οι δυνατές υπογραφές εντός της κουζίνας εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα που καταλήγει στον ουρανίσκο και ευχαριστεί τους γευστικούς κάλυκες. Μετά το Σεν Τροπέ, το Beefbar Mykonos γίνεται το δεύτερο εστιατόριο της διάσημης διεθνούς αλυσίδας που παρουσιάζει το νέο "Beefbar à sushi", στo Dinner Menu. Τα αγαπημένα nigiri aburi προσφέρονται με τόνο, αλλά και εκλεκτό μοσχαρίσιο ιαπωνικό κρέας wagyu, και τα νέα roll and maki με φιλέτο μόσχου. Το νέο μενού συμπληρώνουν δύο επιλογές σε shasimi sushi, με ψάρι yellowtail και τόνο. Το μανού που επιμελείται ο Head Chef Γιάννης Μπάμπαλης, εμπλουτίζεται με αγαπημένα Beefbar πιάτα όπως το Kobe Beef Tataki, το καλοψημένο Wagyu Beef, τα Mini Big K και οι Wagyu Bolognese, αλλά και φρέσκες θαλασσινές προτάσεις, κλασσική επιλογή για καλοκαιρινά μεσημεριανά γεύματα στη θάλασσα.

Mykonos
Mykonos

La Cantine Du Fauburg 

Άνοιξε τις πόρτες του στις 15 Μαΐου και έκτοτε έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο σημείο αρκετών επισκεπτών του νησιού. Για τον πολυεπίπεδο χώρο του που υπακούει στις τάσεις της ήσυχης πολυτελείας και του μινιλιμαλισμού. Για την μοναδική του θέση δίπλα στη θάλασσα και τον συνδυασμό του απέραντου μπλε του Αιγαίου με το ρουστίκ του ξύλου που κοσμεί το εστιατόριο. Για την ομάδα των είκοσι ταλαντούχων σεφ, οι οποίοι με επικεφαλής τον Γάλλο Gilles Bosquet έχουν δημιουργεί ένα premium μενού με νότες Μεσογείου και υδάτινο χαρακτήρα. Ειδικότερα, το μενού περιλαμβάνει μια ποικιλία από νοστιμιές της στεριάς και της θάλασσας, όπως ολόκληρο πόδι βασιλικού καβουριού με πικάντικη μαγιονέζα, αστακοσαλάτα με πεπόνι και τομάτα, καθώς και tagliolini με χαβιάρι και λεμόνι. Παράλληλα, signature πιάτα με την υπογραφή του σεφ Bosquet, όπως τα παϊδάκια μελιού με pomelo και ρόδι και το ceviche κιτρινόπτερου τόνου με σουσάμι, αβοκάντο και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού, υπάρχουν επίσης στο μενού για να διασφαλίσουν ότι οι λάτρεις του La Cantine παγκοσμίως θα νιώθουν… σαν στο σπίτι τους.

Mykonos
Mykonos

Zuma Mykonos

Ένα όνομα, μία τεράστια ιστορία η οποία ξεδιπλώνεται με ιδιαίτερη μαεστρία εντός του Cavo Tagoo Mykonos. Η ιαπωνική κουζίνα συναντά το ελληνικό ηλιοβασίλεμα το οποίο λούζει με το μοναδικό του φως το απέραντο μπλε που εκτείνεται μπροστά στους αμφιβληστροειδείς, ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις. Το καλοφροντισμένο σούσι και οι αλμυρές δημιουργίες με πατρίδα ιαπωνική - η Μέκκα του σούσι παγκοσμίως - συνοδεύονται με κοκτέιλ και ολοκληρώνονται με θεσπέσια γλυκά και την πιο απολαυστική θέα, αυτή της Δήλου όπως φαίνεται από την πισίνα του Cavo Tagoo. Δεν είναι τυχαίο ότι το "Zuma" θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ο ναός της ιαπωνικής κουζίνας με καινοτόμα εστιατόρια που γνωρίζουν απίστευτη επιτυχία σε κάθε σημείο του πλανήτη.