Sleeping Beauties: Reawakening Fashion | Ανακοινώθηκε το θέμα της έκθεσης του Costume Institute

Οι σταρ έχουν ήδη ξεκινήσει να ψάχνουν τις εντυπωσιακές δημιουργίες που θα φορέσουν στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2024.

To Sleeping Beauties: Reawakening Fashion είναι το θέμα της φετινής έκθεσης του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε το The Costume Institute. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2024 και θα ανοίξει για το κοινό μετά το Met Gala 2024. 

Τι περιλαμβάνει η έκθεση

Στην έκθεση θα πρωταγωνιστούν φορέματα που έχουν μείνει ανενεργά και ξεχασμένα, εύθραυστα ενδύματα που μετρούν πάνω από 400 χρόνια ιστορίας.  Σχεδόν 250 κομμάτια από τη μόνιμη συλλογή του The Costume Institute θα παρουσιαστούν με έναν εντελώς νέο τρόπο. Κάποια από αυτά έχουν εκτεθεί ελάχιστα στο κοινό. 

Παράλληλα με τη σύγχρονη δουλειά σχεδιαστών όπως οι Phillip Lim, Stella McCartney και Conner Ives θα δούμε και κλασικά σχέδια των τιτάνων της βιομηχανίας της μόδας. Ανάμεσά τους οι Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior και Hubert de Givenchy.

Θα εκτεθούν επίσης 50 περίπου κομμάτια που είναι τόσο ευαίσθητα που δεν μπορούν να φορεθούν ξανά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ένας κορσές της ελισαβετιανής εποχής και μία μεταξένια τουαλέτα του 1877 με την υπογραφή του Charles Frederick Worth.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το Met Gala 2024

Όσον αφορά το glam κομμάτι της διοργάνωσης, το επόμενο Met Gala έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου 2024. Χορηγός του θα είναι το TikTok ενώ είμαστε σε αναμονή για το επίσημο dress code της βραδιάς. 

Διαβάστε Επίσης