Poor Things | Οι πόλεις που βλέπουμε στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η ηρωίδα της Emma Stone ταξιδεύει για να μαζέψει εμπειρίες και μαζί της και οι θεατές του Poor Things.

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα ήθελε πολύ να γυρίσει το Poor Things στην Αθήνα αλλά δεν υπάρχουν στούντιο ούτε η τεχνική γνώση και η εμπειρία για την κατασκευή τέτοιων σκηνικών. Για τον λόγο αυτό η πολυβραβευμένη ταινία του, με πρωταγωνίστρια την Emma Stone, γυρίστηκε -σε διάρκεια περίπου έξι μηνών- στη Βουδαπέστη.

Βέβαια, η πλοκή του Poor Things με τη βοήθεια των εντυπωσιακών σκηνικών μας ταξιδεύει σε άλλους προορισμούς. Μια μικρή αναφορά γίνεται και στην Αθήνα χωρίς όμως να αποτελεί έναν από τους προορισμούς που εξερευνά η Bella Baxter.

Γιατί "κόπηκε" η Αθήνα από το Poor Things 

"Η Αθήνα δεν ήταν ποτέ τεράστιο κομμάτι. Εμφανιζόταν άλλη μία στιγμή σε μία κάρτα που έστελνε η Bella στον Godwin και τον Max, που έλεγε: God, the Parthenon is still broken. Ήταν ένα μικρό κομμάτι το οποίο κόπηκε" μας είχε πει ο Γιώργος Λάνθιμος στη συνέντευξή Τύπου που έγινε για την πρεμιέρα της ταινίας στην Αθήνα. 

Η ιστορία της κεντρικής ηρωίδας ξεκινά από το Λονδίνο όπου βρίσκεται το σπίτι του δημιουργού της και επιστήμονα Dr. Godwin Baxter τον οποίο υποδύεται ο Willem Dafoe.

Οι πόλεις που εξερευνά η Bella Baxter

Στη συνέχεια η Bella Baxter ξεκινά να γνωρίσει τον κόσμο με συνταξιδιώτη τον ήρωα που ενσαρκώνει ο Mark Ruffalo, τον δικηγόρο Duncan Wedderborn. Η εξόρμησή τους ξεκινά από την Ευρώπη και φτάνει -για λίγο- μέχρι τη Βόρεια Αφρική. Οι πόλεις που βλέπουμε είναι η Λισαβόνα, η Αλεξάνδρεια, η Μασσαλία και το Παρίσι. 

Οι πραγματικές τοποθεσίες της ταινίας 

Μονάχα το 5% της ταινίας έχει γυριστεί σε πραγματικές τοποθεσίες στην Ουγγαρία: οι δύο σχολές ιατρικής, η εκκλησία που έγινε ο γάμος, το δάσος και το εσωτερικό του σπιτιού του λόρδου Alfie Blessington που υποδύεται ο Christopher Abbott. Το σπίτι του διαμορφώθηκε στην Metropolitan Ervin Szabó Library ενώ η εκκλησία ήταν στην πραγματικότητα μια κρύπτη. 

Επίσης, το δάσος που κάνει βόλτα η Bella Baxter βρίσκεται 20 λεπτά έξω από τη Βουδαπέστη. Η ιατρική σχολή του Λονδίνου ήταν ένα παλιό τηλεοπτικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, κοντά στη Βουλή ενώ ένα από τα εστιατόρια της Λισαβόνα ήταν ένα παλιό ορφανοτροφείο. 

Πηγή: madamefigaro.gr