One Day | Όλα τα μέρη όπου γυρίστηκε η νέα αγαπημένη σειρά πέρα από την Ελλάδα

Οι πρωταγωνιστές του One Day ταξίδεψαν σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και μαζί τους κι εμείς.

Το One Day είναι η σειρά για την οποία όλοι μιλούν από τη στιγμή που έκανε πρεμιέρα στο Netflix. Η δακρύβρεχτη ιστορία της βασίζεται ομώνυμο best seller μυθιστόρημα του David Nicholls που κυκλοφόρησε το 2009. Πριν από την τηλεοπτική του μεταφορά, προηγήθηκε και η κινηματογραφική εκδοχή με τους Anne Hathaway και Jim Sturgess στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στη σειρά, τους Emma Morley και Dexter Mayhew υποδύονται οι Ambika Mod και Leo Woodall. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Molly Manners.

Η πλοκή ακολουθεί τη ζωή τους σε μια διάρκεια 20 ετών κατά την οποία, εκτός των άλλων, βρέθηκαν και σε ονειρεμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η ιστορία ξεκινά από τις 15 Ιουλίου του 1988, την ημέρα της αποφοίτησής τους από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Στα 14 επεισόδια της σειράς βλέπουμε τη ζωή της Em και του Dex κάθε χρονιά 15 Ιουλίου για τα 20 χρόνια που ακολούθησαν της πρώτης τους γνωριμίας.

Πού γυρίστηκε το One Day

Μέσα σε αυτά τα χρόνια επισκέφτηκαν μόνοι τους ή μαζί πολλά μέρη. Από το Wolverhampton και το Λονδίνο μέχρι τη Ρώμη και την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Netflix "σε κάθε τοποθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα από αυτό, ο στόχος ήταν να σας κάνουμε να δείτε το μέρος μέσα από τα μάτια της Em και του Dex και όχι την τουριστική εκδοχή των μνημείων". 

Η σειρά ξεκινά και τελειώνει με το Εδιμβούργο. Οι δυο τους γνωρίζονται στο University of Edinburgh's Old College στο πάρτι αποφοίτησης και τα γυρίσματα έγιναν στις πραγματικές εγκαταστάσεις του. Στα επεισόδια βλέπουμε επίσης το Κάστρο του Εδιμβούργου και τα Vennel Steps που είναι τουριστικό αξιοθέατο της Σκωτίας καθώς και το Arthur's Seat.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν και πολλά σημεία αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως στο Λονδίνο: το Hertfordshire, το ξενοδοχείο London’s Savoy Hotel, ο σταθμος King's Cross και το Primrose Hill.

Ο πρωταγωνιστής βρέθηκε για ένα διάστημα στη Ρώμη όπου πέρασε χρόνο και με τη μητέρα του την οποία υποδύεται η Essie Davis. Από την ιταλική πόλη είδαμε ανάμεσα σε άλλα δύο ξενοδοχεία κοντά στην Piazza Navona: την ταράτσα του Bio Hotel Raphaël στο Largo Febo και την είσοδο του Campo de' Fiori στη Via del Biscione.

Κι από την Αιώνια Πόλη οι τηλεθεατές ταξιδεύουν στην Πόλη του Φωτός. Το Παρίσι είναι κομβικής σημασίας για την εξελιξη της σχέσης της Em και του Dex. Τους βλέπουμε να κάνουν βόλτα στην Rue Pierre Semard κοντά στην Gare du Nord πριν σταματήσουν στην Passerelle Emmanuelle Riva, μια σιδερένια γέφυρα στο κανάλι του St Martin για να καταλήξουν σε ένα διαμέρισμα στην Rue des Gobelins.

Τα γυρίσματα της σειράς στην Ελλάδα

Στο 4ο επεισόδιο της σειράς η Emma και ο Dextrer επιλέγουν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα και επιλέγουν ένα κυκλαδίτικο νησί. Η Πάρος πρωταγωνιστεί σε ολόκληρο το επεισόδιο ενώ αναφορά στο Αιγαίο αλλά και τις συγκεκριμένες καλοκαιρινές διακοπές γίνεται και στη συνέχεια της σειράς

Από το νησί του Αιγαίου βλέπουμε την Παροικία, κάποιες από τις παραλίες του νησιού αλλά και το λιμάνι της Νάουσας. 

Διαβάστε Επίσης