Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα | Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί).

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα λοιπόν. Ευτυχώς, μόνο λίγες δεν είναι οι προτάσεις στα πέριξ του αστικού κέντρου αλλά και αρκετά πιο μακριά από αυτό για τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και μετά το τελετουργικό του Επιταφίου, τη Μεγάλη Παρασκευή. Μία από αυτές είναι το "Συν Αθηνά". Στο all-day resto του Θησείου, επιλογές όπως το χταπόδι σοφρίτο με χυλοπίτες, το ριζότο γεμιστά και οι γαρίδες ψητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ούζου κάνουν νόστιμες τις τελευταίες ημέρες νηστείας.

Σε πολύ κοντινή απόσταση, το "Αμπιμπάγιο", πέρα από την προνομιακή θέση στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, θεωρείται μία ακόμη ιδανική στάση. Βλέπεις, τα φρέσκα θαλασσινά που μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα ο  σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Must taste τα κριθαρότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και κονφί λεμόνι, ταραμάς, γιουβέτσι θράψαλο και καλαμάρι σχάρας με ταραμά αρωματισμένο με χρένο και λαδολέμονο.

Για κάτι πιο εναλλακτικό, το "Rakkan Urban Gastronomy", στη σκιά του παλιού "Χίλτον", προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με ιαπωνικές πινελιές και τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο σεφ Martin Prenda ενορχηστρώνει με fusion ταμπεραμέντο πιάτα στην ατμοσφαιρική και ευρύχωρη σάλα με τη σκηνογραφημένη ανθισμένη ροζ κερασιά και το όμορφο φωτεινό ενυδρείο.

Ψητό χταπόδι με πουρέ από άσπρο φασόλι και ο ταραμάς με άρωμα παντζαριού, το ψητό καλαμάρι και η μοναδικής νοστιμιάς αχινομακαρονάδα με σκόρδο και βασιλικό είναι κάποιες από τις προτάσεις που αξίζουν της προσοχής σου.

Για Μεγάλη Εβδομάδα α λα ιταλικά, το ιστορικό "Da Bruno", στο Παλαιό Φάληρο, μεριμνά και διατηρεί -προσαρμοσμένα στις συνήθειες της περιόδου- όλα τα ατού του. Θα καθίσεις αναπαυτικά στην κομψή σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσεις (μεταξύ άλλων) ποικιλία μανιταριών σοτέ με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, εξαιρετικό vegan μπιφτέκι και θαυμάσια frutti di mare πάστα με τον ασυναγώνιστο συνδυασμό της γλύκας της φρέσκιας ντομάτας και του ιωδίου από διάφορα όστρακα.

Η μεγαλοπρεπής "Μεγάλη Βρεταννία" παρουσιάζει ξεχωριστές προτάσεις για όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Στο "GB Corner Gifts & Flavors" θα βρεις όλα εκείνα τα δώρα που αρμόζουν στην περίσταση, ενώ αξίζει να γνωρίζεις πως εκεί ακριβώς διατίθενται και τα νέα χειροποίητα σοκολατένια αυγά, που έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος pastry chef Αλέξανδρος Κούφας και είναι διαθέσιμα σε πολλές γεύσεις. Στο "GB Roof Garden" θα υπάρχει διαθέσιμο ξεχωριστό μενού με νηστίσιμα πιάτα και επιδόρπια.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr