Eat Chic | Πασχαλινά σοκολατένια αυγά για δώρα με χαρακτήρα

Θυμίζοντας μικρά έργα τέχνης, τα πασχαλινά αυγά που προτείνουν φέτος εμβληματικοί pastry chefs και σημαντικά sweet spots της Αθήνας διαθέτουν σοκολατένια εσάνς, designάτη οπτική και αναστάσιμη τελετουργία.

Minimal, με καλλιτεχνική διάθεση, μαξιμαλιστικά, επηρεασμένα από βασικές αρχές γεωμετρίας και αρχιτεκτονικής: τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά έχουν πλέον χαρακτήρα. Μία γευστική προσωπικότητα, η οποία συνθέτει το σώμα τους και μία designάτη πρόταση που αβίαστα δομεί την ιδιοσυγκρασία τους. Ακολουθούν οι φετινές μας επιλογές. 

Eat Chic | Πασχαλινά σοκολατένια αυγά για δώρα με χαρακτήρα

Στέλιος Παρλιάρος & Deux Hommes

Συνυφαίνοντας το σύμπαν της μόδας με τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Deux Hommes παρουσιάζουν το δικό τους, always in style, πασχαλινό αβγό για τις φετινές εορτές. Ανοιξιάτικα χρώματα, έντονα prints, διαφορετικές υφές μετουσιώνονται σε δημιουργίες με βασικό κοινό παρονομαστή, την αδιαπραγμάτευτη υψηλή αισθητική και το πάθος για έμπνευση και οραματισμό. Σε πασχαλινά αυγά, ιδανικά για όσους δεν μετατρέπουν κάθε τους ημέρα σε sweet fashion event. 

Ourse Athens

Ourse

Μπορεί ένα αυγό να σερβιριστεί ή να δωριστεί σπασμένο; Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ιθύνων νους του χαρακτηριστικού – πλέον – Ourse, δημιουργεί ένα πασχαλινό αβγό ραγισμένο, προκειμένου μέσα από τις χαραμάδες του να υποδεχθεί την αρκούδα – σύμβολο του Pastry Chef που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την έννοια της αθηναϊκής ζαχαροπλαστικής. Σε δύο γεύσεις, και κλίμα γευστικής συμπερίληψης, τα φετινά αβγά είναι διαθέσιμα με γέμιση τραγανής πραλίνας αμυγδάλου ή πραλίνας φιστικιού Αιγίνης. Το κέλυφος της αρκούδας είναι από λευκή σοκολάτα ενώ το αυγό στη βάση είναι από καραμελωμένη λευκή σοκολάτα.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, Tηλέφωνο: 2121067019

Dimitris Economides

Dimitris Economides

Στο διαχρονικό ερώτημα σχετικά με το ποιος ήταν εκείνος που έφτιαξε πρώτος τον άλλον (σ.σ. η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα) φαίνεται ότι προσπαθεί να απαντήσει αυτό το Πάσχα ο ευφυής Dimitris Economides. Λάτρης της έκπληξης που γεννά κάθε φορά στους αρτιστίκ foodies της πόλης – ποιος μπορεί να ξεχάσει τις περσινές δημιουργίες του ύμνο στον κυβισμό -, ο Δημήτρης Οικονομίδης επιλέγει φέτος να παρουσιάσει μία poule rouge γλυκιά πρόταση, μία κατακόκκινη κότα από σοκολάτα γάλακτος. Ένα πρωτότυπο κράμα παράδοσης και σύγχρονης ζαχαροπλαστικής.
Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τηλέφωνο: 2106755000

Kora Bakery

Esophy x Kora Bakery 

Προσφέροντας την απαραίτητη ανανέωση στη συνεργασία της με τη γυναίκες πίσω από το premium brand σοκολατένιων δημιουργιών, η ομάδα της Kora εμπιστεύεται και φέτος την Esophy για τα σοκολατένια της αβγά. Διαθέσιμα σε δύο γεύσεις, λευκή σοκολάτα με κομματάκια από μαστιχωτό αρωματικό τσουρέκι, σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα κομματάκια του κλασικού κρουασάν του Kora Bakery, τα πασχαλινά αυγά του δημοφιλούς Micro Bakery της πόλης διαθέτουν πλούσια γεύση, απαλή υφή, προσωπικότητα και χαρακτήρα. Στο κάδρο, προστίθεται και η επιλογή του Wildflower Egg με λουλούδια από την Olympus Fields, οι οποίοι καλλιεργούν τα βρώσιμα λουλούδια τους χρησιμοποιώντας πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τηλέφωνο: 2103627855

Madame Fraise

Madame Fraise

Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και η Γεωργία Τσαμπάνη, οι ταλαντούχοι Pastry Chef πίσω από την Madame Fraise, έκαναν και φέτος το σοκολατένιο θαύμα τους. Μοναδικό – χωρίς δημοσιογραφικά κλισέ στην σύνθεση – ως προς την εικόνά του, εθιστικό ως προς τη γεύση, ευφυές ως προς τον τρόπο που η σοκολάτα πραγματοποιεί το δικό της layering, το μεγάλο σοκολατένιο αυγό της Madame Fraise δεν μοιάζει ειλικρινά με κανένα άλλο. Η πλούσια σοκολάτα γάλακτος συναντά τη χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε έναν γλυκό χορό φωλιασμένο σε τραγανό κέλυφος.
Υμηττού 225, Μετς, Τηλέφωνο: 2114186086 

Kora bakery

Bread B.C.

Φημισμένος για τα κρουασάν που κάθε μέρα φρεσκοψήνει, ο μοντέρνος φούρνος των Βορείων Προαστείων τοποθετεί τις εθιστικές – απολαύστε με μέτρο – δημιουργίες του σε νέο σώμα. Εκείνο των φετινών πασχαλινών αβγών. Ειδικότερα, το αυγό από σοκολάτα γάλακτος είναι βουτηγμένο ολόκληρο σε νιφάδες καραμελωμένου κρουασάν, προσφέροντας του πολυτελή όψη και τραγανή υφή. Στη ζαχαροπλαστική του γωνιά, θα συναντήσετε επίσης ένα από bitter σοκολάτα, με βρώσιμα ροδοπέταλα και μαργαρίτες από ζαχαρόπαστα και ένα εμπνευσμένο από τα μπισκότα Oreo.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 2106851961

GB Corner

GB Corner

Ιδιαίτερα, με πρωταγωνιστική διάθεση και καλλιτεχνική αύρα, τα πασχαλινά αυγά της Μεγάλης Βρεταννίας αποτυπώνουν τον Always Grand χαρακτήρα της. Ο ταλαντούχος Pastry Chef του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Κούφας προτείνει κομψοτεχνήματα υψηλής ποιότητας, από εκείνα που κανείς δεν θέλει να χαλάσει, αλλά δεν μπορεί συνάμα να μην απολαύσει. Τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά του GB Corner περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona, ενώ στο εσωτερικό τους  εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με feuilletine, φουντούκι croquant και καραμελωμένο φαγόπυρο. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο γεμιστό με καραμέλα, πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα φουντούκια και τόνκα.
Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, Τηλέφωνο: 2103330750