Her Style | Το σπίτι της σχεδιάστριας κοσμημάτων Jessica McCormack είναι μια ωδή στα χρώματα

Τα κοσμήματα που δημιουργεί η σχεδιάστρια συνδυάζουν την αγάπη της για το vintage με τη σύγχρονη αισθητική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

"Δεν αντέχω την ιδέα των διαμαντιών που βρίσκονται κλεισμένα σε μια θυρίδα" μου λέει η σχεδιάστρια κοσμημάτων Jessica McCormack όταν τη συναντάω στο σπίτι της στο Κένσαλ Ράιζ του Λονδίνου. "Πάντα ρωτάω τους ανθρώπους πώς είναι δυνατόν να τα κρατάνε κλειδωμένα". Στην πραγματικότητα, η McCormack επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που οι γυναίκες σκέφτονται το ακριβό κόσμημα χάρη στην ικανότητά της να μετατρέπει vintage κοσμήματα ξεχασμένα στο χρόνο σε ευκολοφόρετα κομμάτια αλλά και χάρη στη μοντέρνα προσέγγιση που έχουν οι συλλογές κοσμημάτων που σχεδιάζει.

Από τη Lucy Halfhead

"Οι δημιουργίες μου ταιριάζουν μοναδικά με τη σύγχρονη γκαρνταρόμπα και μπορούν να φορεθούν από τη σχολική παράσταση των παιδιών μέχρι ένα επίσημο δείπνο". Κόρη αντικέρ που ασχολούνταν με δημοπρασίες, η McCormack μεγάλωσε στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας περιτριγυρισμένη από παράξενα όσο και υπέροχα αντικείμενα τέχνης. "Στον οίκο δημοπρασιών έβρισκα συχνά στολίδια από κοστούμια θεάτρου, τα οποία μάζευα και έφτιαχνα από την αρχή. Με είχε μάθει ο πατέρας μου, που έκανε το ίδιο σε παλιά έπιπλα δίνοντάς τους νέα ζωή. Ήταν εξαιρετικός τεχνίτης. Με τα πράγματα που έφτιαχνε ήταν σαν να διηγούνταν μια ιστορία".

Her Style |  Το σπίτι της σχεδιάστριας κοσμημάτων Jessica McCormack είναι μια ωδή στα χρώματα
Στο καθιστικό, με φόρεμα Loewe. Κολιέ Jessica McCormack. Παπούτσια από προσωπική συλλογή.

Aκολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, στα 25 της μετακόμισε στο Λονδίνο για να δουλέψει στο τμήμα κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s. "Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε στέμματα τσάρων της Ρωσίας ή vintage Cartier κομμάτια από τη δεκαετία ’20, τα οποία πυροδότησαν το θαυμασμό μου για την τέχνη του κοσμήματος". H Jessica McCormack ίδρυσε το ομώνυμο brand της το 2007, το οποίο έγινε αμέσως γνωστό όταν η Rihanna αγόρασε το πρώτο της σχέδιο, ένα μοναδικό σκουλαρίκι με το όνομα Wing of Desire, εμπνευσμένο από τα φτερωτά σανδάλια του θεού Ερμή. Σύντομα άρχισε να δέχεται παραγγελίες από διάσημα ονόματα, όπως η Madonna και η Julianne Moore, και τα κοσμήματά της μπήκαν στις προθήκες μεγάλων καταστημάτων.

35948715
Με φόρεμα Cecilie Bahnsen. Κολιέ από χρυσό και πλατίνα, κολιέ από χρυσό, πλατίνα και διαμάντια, και τα δύο Jessica McCormack. Μπότες Russell  & Bromley. 

Το 2013 πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα και εργαστήριο σε μια πολυώροφη μονοκατοικία στο Μέιφερ του Λονδίνου. "Ήθελα ο χώρος να είναι φιλικός προς τον επισκέπτη και να μην τον τρομάζει, όπως συμβαίνει με ορισμένα καταστήματα της Bond Street. Οι τεχνικές της δημιουργίας των κοσμημάτων αλλά και η εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης στην μπουτίκ πρέπει να είναι οι ίδιες είτε ξοδεύει 400 λίρες είτε 4.000".

35948723
Η βιβλιοθήκη της στολισμένη με ενθύμια από ταξίδια.
35948722
Το υπνοδωμάτιο

Το σπίτι της στο βορειοδυτικό Λονδίνο, που μοιράζεται με το σύζυγο και τα τρία παιδιά τους, είναι ακόμα μία απόδειξη του ταλέντου της να συνδυάζει την ιστορία με το σήμερα. Η ανοιχτή κουζίνα και το καθιστικό είναι, όπως η ίδια αναφέρει, "φιλικά προς τα παιδιά. Ήθελα να μεταφέρω λίγη από την άνεση που χαρακτηρίζει τον τρόπο ζωής στη Νέα Ζηλανδία, όπου μεγάλωσα". Μεταξύ των έργων τέχνης που βρίσκονται στο σπίτι της περιλαμβάνονται ένα πορτρέτο της McCormack από τη φωτογράφο Francesca Woodman και ένα έργο της φωτογράφου Valérie Belin.

35948714
Η Jessica McCormack μπροστά από το έργο της καλλιτέχνιδος Valérie Belin, με φόρεμα Alaïa. Κολιέ από χρυσό και πλατίνα, δαχτυλίδι από χρυσό και διαμάντια, και τα δύο από προσωπική συλλογή

Τα καθημερινά looks της McCormack αποτελούνται από τζιν Zara, vintage μπλουζάκια και sneakers Asics μαζί με κολιέ και σκουλαρίκια από τη δική της συλλογή. Για ό,τι νέο και ενδιαφέρον συμβαίνει στον κόσμο της μόδας ενημερώνεται από την αδελφή της, που έχει μια μπουτίκ στη γενέτειρά τους, το Κράισττσερτς. "Όταν την επισκέπτομαι, επιστρέφω σπίτι με καταπληκτικά κομμάτια από τους Georgia Alice, Paris Georgia και Lonely, ένα καταπληκτικό brand εσωρούχων". Σε ειδικές περιπτώσεις η McCormack θα προτιμήσει ψηλοτάκουνα Alaïa και φορέματα Simone Rocha, Cecilie Bahnsen, Emilia Wickstead και Roksanda. "Είναι πολύ διασκεδαστικό να ντύνεσαι καλά πού και πού. Δε θα μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα. Μπορώ όμως να ζω κάθε μέρα μαζί με τα διαμάντια μου".

Φωτογραφίες: Josh Shinner