The Berkeley | Τα stylish γλυκά στο νέο Prêt-à-Portea μενού εμπνέονται από εμβληματικούς σχεδιαστές μόδας

Premium γλυκές επιλογές για να συνοδεύσετε το απογευματινό σας τσάι προτείνει το "The Berkeley" μέσα από το Prêt-à-Portea μενού της θερινής περιόδου.

Μας έχει συνηθίσει στα ευφάνταστα και δημιουργικά concepts που αναβαθμίζουν κάθε γαστρονομική εμπειρία. Σε γευστικές προτάσεις που παντρεύουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με τον κόσμο της μόδας. Το, φημισμένο στους κατοίκους του Λονδίνου και αγαπητό σε όσους πορεύονται με τις αρχές της τέχνης και της υψηλής ραπτικής στην καθημερινότητα τους ξενοδοχείο, The Berkeley, παρουσιάζει τη δική του γευστική Prêt-à-Portea πρόταση για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023.

Μία πρόταση παιχνιδιάρικη και γεμάτη από θελκτικά σε ουρανίσκο και αμφιβληστροειδή κέικ εμπνευσμένα από εμβληματικούς σχεδιαστές μόδας, όπως ο Kenzo και ο Moschino. Μία πρόταση, η οποία προσθέτει μία μοντέρνα haute couture νότα στα γλυκά που συνοδεύουν το απογευματινό τσάι ή καφέ

The Berkeley | Τα stylish γλυκά στο νέο Prêt-à-Portea μενού εμπνέονται από εμβληματικούς σχεδιαστές μόδας

Το νέο Prêt-à-Portea μενού ξεκινά με ένα γλυκό σπογγώδες σοκολατένιο λουλούδι, του οποίου η γεύση κορυφώνεται με espresso καραμέλα και μους σοκολάτας Valrohona περιεκτικότητας 70%. Η haute couture μους ολοκληρώνεται με ένα χρωματιστό λουλούδι σοκολάτας στην κορυφή εμπνευσμένο από το κλασικό ανοιξιάτικο φόρεμα Loewe.

Η δημιουργική ομάδα του "The Berkeley” αποφασίζει να αποτίνει φόρο τιμής στη Vivianne Westwood δημιουργώντας ένα μπισκότενιο πορτραίτο της με βανίλια Μαδαγασκάρης, ιδιαίτερο γλάσο και περίτεχνα σχεδιασμένα κόκκινα μαλλιά εμπνευσμένα από το χαρακτηριστικό της hairstyle.

Courtesy Of The Barkeley

Όλα αυτά όσο η Bucket Bag της Hermes γίνεται η έμπνευση πίσω από ένα εξίσου σπογγώδες σοκολατένιο γλυκό με έντονο κόκκινο χρώμα. Το γευστικό του "σώμα” συμπληρώνει στρώση μαρμελάδας βερίκοκο τυλιγμένη σε premium σοκολάτα γάλακτος, ενώ το σχήμα του ολοκληρώνει ένα απολαυστικό σοκολατένιο φτερό.

Από την άλλη, η ζωηρή αισθητική και τα τσαχπίνικα σχέδια του οίκου Moschino δημιουργούν την πιο υγρή και αέρινη τροπική μους που συναντάς στο Λονδίνο. Πυρήνας της η μπανάνα και τα φρούτα του πάθους όσο το μπισκότο Sablé Breton και το φλαμίνγκο από μαρέγκα δημιουργούν τον ιδανικό κορμό και φινάλε αντίστοιχα.

Courtesy Of The Barkeley

Δύο σχεδιαστές κάνουν το ντεμπούτο τους στο Prêt-à-Portea μενού του καλοκαιριού. O Zimmerman, ο οποίος αποτελεί την έμπνευση πίσω από ένα κυλινδρικό σπογγώδες κέικ γεμιστό με βατόμουρο Bavarois. Δύο γκοφρετένια πόδια που ποζάρουν και κάνουν το upside down πράξη και μία σοκολατένια αέρινη φούστα αναδεικνύονται ως το... κερασάκι στη μικροσκοπική τούρτα.

The Barkeley

Αν από το μενού ξεχωρίζεις μία πρωτοποριακή τάρτα fraise des bois με crémeux φράουλας που ολοκληρώνεται με τρούφα λάιμ και μέντας και καπέλο από κόκκινη σοκολάτα, τότε να ξέρεις ότι πηγή έμπνευσης της ήταν μία δημιουργία του Thom Browne

Courtesy Of The Barkeley
Highlight του υψηλής ραπτικής μενού είναι η ανοιξιάτικη και έντονη τούρτα - κέικ σχεδιασμένη για να μοιράζεται στο τραπέζι που το απογευματινό τσάι σερβίρεται. Μία βελούδινη κρέμα εσπεριδοειδών με κομπόστα λεμονιού και τζελ καρύδας, τοποθετημένη σε βάση από μπισκότο Sablé και με λουλούδια από ζάχαρη δημιουργούν ένα γλυκό για το οποίο ο Kenzo θα ήταν περήφανος.

Το θερινό μενού του Prêt-à-Portea σερβίρεται καθημερινά στο The Berkeley από τις 17 Απριλίου από τη 13.00 έως τις 17.30 με κόστος 80 βρετανικές λίρες ανά άτομο. Για κρατήσεις επισκεφτείτε το The Berkeley.