Ανακαλύπτοντας τον παράδεισο της Grey Goose στη Νότιο Γαλλία με ένα Martini στο χέρι

Ένα ταξίδι γεύσεων, αρωμάτων, εμπειρίων και συζήτησης με τον ιδρυτή της Grey Goose, François Thibault.

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η υιοθέτηση ενός αργού τρόπου ζωής και μίας well-being φιλοσοφίας θα μπορούσε να είναι τόσο απολαυστική όσο ένα Grey Goose Martini. Μέχρι τη στιγμή που προσγειώθηκα στην Toulouse. Η τέλεια ευκαιρία να πατήσω "pause" σε άγχος, στρες, υποχρεώσεις και "play" σε μοναδικές στιγμές δίπλα στη φύση με την τέλεια παρέα. Την οικογένεια και το signature Martini της Grey Goose.

Ανακαλύπτοντας τον παράδεισο της Grey Goose στη Νότιο Γαλλία με ένα Martini στο χέρι

Η απόδραση μου περιλαμβάνει όλα όσα θέλω για να ηρεμήσω και να αποβάλλω οτιδήποτε αρνητικό από το το μυαλό μου. Καλή παρέα – εκείνη που έχει συνθέσει με ιδιαίτερη μαεστρία η Grey Goose, διαμονή στην "καρδιά” της φύσης, όπου το premium στοιχείο συναντά την απλότητα και την ηρεμία του κλασικού camping, μικρές δόσεις από το εμβληματικό ποτό που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες – το κλασικό Martini στην πιο σύγχρονη εκδοχή του με την υπογραφή της Grey Groose.

Grey Goose

"Για αιώνες οι βότκες θεωρούνταν βιομηχανικές, κακόγουστες, προερχόμενες από ανατολικές χώρες και φτιαγμένες από πατάτες. Πριν από 26 χρόνια, ένας 73χρονος Αμερικανός οραματιστής ήθελε να δημιουργήσει και να διανείμει μια premium βότκα για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Για να το κάνει έπρεπε να έρθει να την δημιουργήσει στη Γαλλία ένας Cellar Master του κονιάκ. Δεν επρόκειτο να είναι εύκολο. Το έκανα, όμως, εφικτό", μάς εκμυστηρεύεται ο ιδρυτής της εμβληματικής βότκας, δίνοντας μάς μία γεύση από τα πρώτα βήματα δημιουργίας της Grey Goose, πριν καν ακόμα βρεθεί το όνομα της. 

Grey Goose

"Η ιδέα ήταν ήταν να καλέσουμε τους φίλους της Grey Goose να βιώσουν από κοντά το περιβάλλον που ενέπνευσε τη φιλοσοφία της εμβληματικής βότκας”, αναφέρει επίσης κατά της διάρκεια του Welcome Martini event.

Grey Goose

Και πράγματι. Το να βρίσκεσαι ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και τις συνθήκες δημιουργίας του αγαπημένου ποτού σε βοηθά να αντιληφθείς (ακόμα) καλύτερα τα συστατικά και τη σύνθεση του νέου updated Martini της Grey Goose

Grey Goose

 

Η μέρα ολοκληρώνεται με ένα farm-to-table δείπνο μοναδικής γεύσης και με εξαιρετικά κομψό art de la table σκηνικό. Όπως η (επί)γευση που αφήνει στον ουρανίσκο το Grey Goose Martini. 

Grey Goose

Grey Goose
Grey Groose

Δεν είναι μόνο ο χώρος που καθιστά το ταξίδι στην Toulouse εμπειρία. Είναι η δυνατή – και με αντοχή στον χρόνο – σχέση της Grey Goose με τη φύση. Η Grey Goose είναι διαφανής και ξεκάθαρη, όπως τα νερά των ποταμών. Η γεύση της δυνατή όπως οι ρίζες των δέντρων από τα οποία προκύπτουν οι καρποί που χρησιμοποιούνται στο amuse buche pairing του Martini. Η αίσθηση της καθαρή, όπως τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βρίσκεται ανάμεσα στο φυσικό κάλλος. Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ταυτότητα του αγαπημένου σου ποτού, κάτι που επιβεβαιώνει και ο François Thibault. Cheers!

Grey Goose
Grey Goose

"Ως γιος αγρότη στην περιοχή του Cognac, ήμουν πάντα μέσα στον κόσμο της φύσης. Αυτό ήταν που με επηρέασε και με έκανε να θέλω να ασκήσω ένα επάγγελμα που σχετίζεται με τη φύση. Για να το κάνω, έπρεπε να προσπαθήσω σκληρά. Ταξίδεψα επί 7 χρόνια σε διάφορες σχολές οινολογίας σε περιοχές της Γαλλίας. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να καταλάβω πολλά για το έδαφος της Γαλλίας και τους καρπούς του, το σταφύλι και στη συνέχεια το κρασί. Κάθε terroir μεταδίδει το DNA του. Έτσι, προέκυψε το ποτό που απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή", αναφέρει αρχικά στις συζητήσεις του, ενώ στη συνέχεια επισημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο Luxury και το Premium με το τελευταίο να είναι εκείνο που χαρακτηρίζει την Grey Goose Vodka.

Grey Goose

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από αρώματα. Σαγηνευτικά, των αισθήσεων διεγερτικά, των εμπειριών συνώνυμα. Του Grey Goose Martini απαραίτητα. Ο Mr. Thibault παρουσίασε το ταξίδι στο σύμπαν των αρωμάτων του Grey Goose Martini:

"Όλα τα αρώματα έχουν ένα κοινό: είναι φτιαγμένα με αυθεντικό Grey Goose στο οποίο προσθέτω φυσικό άρωμα από φρούτα ή από σπάνια φυτά"

Grey Goose

Όσον αφορά την Grey Goose, ελέγχω όλα τα στάδια ανάπτυξης. Θα αναπτύξω αυτά τα αρώματα σε συνεργασία με τους σπουδαιότερους αρωματοποιούς στη Grasse, μια τοποθεσία ιστορικά και παγκοσμίως γνωστή για τα αρώματα στην Προβηγκία στη νότια Γαλλία. Όλες αυτές οι συνταγές είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για την Grey Goose και δεν περιέχουν ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά. Μόνο έτσι, μπορεί να έρθει κοντά το ποτό που απολαμβάνουμε με τη φύση”.

Cheers! Στις αναμνήσεις, στις συζητήσεις, στο glamping, σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Cheers στην Grey Goose!