Ιδέες για να δώσετε παριζιάνικο στιλ στο σπίτι σας

Τα αντικείμενα και τα χρώματα που θα προσθέσουν παριζιάνικη αισθητική όπου κι αν ζείτε.

Οι Γαλλίδες είναι σημείο αναφοράς για το στιλ τους στα ρούχα και τα μαλλιά. Για να ζεις όμως σαν Παριζιάνα κάθε μέρα, χωρίς να μετακομίσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, χρειάζεται να αλλάξεις την αισθητική του σπιτιού σου.

Μικρές προσθέσεις σε αντικείμενα ή αλλαγές σε χρώματα και στιλ θα φέρουν τον παριζιάνικο αέρα στο σπίτι σου, όπου κι αν είναι αυτό. Η βάση της παριζιάνικης διακόσμησης είναι απλή: φωτεινοί λευκοί τοίχοι και κυρίως έπιπλα σε ουδέτερους τόνους.

Σε ένα παριζιάνικο σπίτι θα βρεις καθρέπτες, ιδιαίτερα έργα τέχνης, ζεστά μεταλλικά τελειώματα, φρέσκα λουλούδια, ζωγραφισμένα πατώματα. Το ύφος είναι πάντα απλό, εκλεπτυσμένο και επιτηδευμένο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για το πώς να ενσωματώσετε τη συγκεκριμένη αισθητική στον δικό σας χώρο. 

Η χρωματική παλέτα

Επιλέξτε για τα δωμάτια του σπιτιού σας ουδέτερα χρώματα όπως είναι τα λευκό, κρεμ, γκρι και μπεζ. Αυτό θα δώσει στον χώρο μια αίσθηση άνεσης και άπλας. 

Τα έπιπλα  και η διακόσμηση

Το πρώτο πράγμα που απαιτεί το παριζιάνικο στιλ είναι ο μινιμαλισμός. Βάλτε στην αποθήκη ό,τι δεν χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε την ακαταστασία και την χαοτική διακόσμηση. 

Αγαπημένα αντικείμενα που θα βάλουν μια πινελιά της αισθητικής που ψάχνετε είναι οι αντίκες. Παλιά έπιπλα και καθρέπτες θα ανανεώσουν τα δωμάτιά σας.

Μη διστάσετε όμως να αναζητήσετε και το διαφορετικό καθώς πρέπει να θυμάστε πως κανένα παριζιάνικο σπίτι δεν μοιάζει με το άλλο. Επιλέξτε έπιπλα που δεν είναι σεταρισμένα, "ζωντανά" έργα τέχνης για τους τοίχους και εκκεντρικές ταπετσαρίες. 

Οι μικρές πινελιές

Πέρα από την όμορφη αισθητική που συνατά κανείς σε ένα παριζιάνικο σπίτι, θα βρεις και μικρές λεπτομέρειες που θα το κάνουν φιλόξενο και ζεστό. Ριχτάρια με ωραία υφάσματα, καλόγουστα μαξιλάρια και βάζα με λουλούδια.